Työskentelen...

Jatka

Olemme päivittäneetsisällön toimialasi perusteella

Mustajuuri ja sipuli ovat kaksi todella kivaa ainesta, jotka voit valmistaa helposti. Ainakin jos kysyt Daniel Müllernilta. Alta löydät rapsakkuutta, kermaisuutta, makeutta ja paljon makuja pienellä alustalla. Suosittelemme nautiskelemaan.

 

Grillattua mustajuurta korianterin ja inkivääridipin kera

10 annosta

  • 500 g Mustajuuri
  • 2 rkl Korianterinsiemen
  • 100 g Sokeri
  • 1dl Etikka (esim. Rajamäen)
  • 30g Korianterinlehti
  • 4 rkl Hellmann’s Vegan -majoneesi
  • 2 rkl Kermajuusto
  • 1 rkl Knorr Puré Professional Inkivääri
  • 1 tl Knorr Tahnamauste Valkosipuli


Grillattu mustajuuri:
Kuori ja keitä mustajuuri suolatussa vedessä. Kun se on pehmennyt, laita se jäähauteeseen. Kuivaa mustajuuri paperilla ja grillaa kovaksi hiiligrillissä. Lopuksi leikkaa suurehkoiksi noin 3 cm:n kokoisiksi palasiksi.

Pikkelöidyt korianterinsiemenet:
Keitä korianterinsiemeniä suolatussa vedessä noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä vedessä. Valmista etikkaliemi 1 dl:sta vettä, etikkaa ja sokeria. Siivilöi korianterinsiemenet ja lisää ne etikkaliemeen. Anna pikkelöityä vähintään 4 tuntia.

Inkivääridippi:
Sekoita majoneesi, kermajuusto, inkivääri ja valkosipuli.  

Tarjoiluun:
Lisää pikkelöidyt korianterinsiemenet mustajuuren päälle. Koristele korianterinlehdillä. Tarjoile inkivääridipin kera.

 

 

Rapsakkaa riisiä sienten ja karhunlaukan kanssa

10 annosta

Ainekset:

  • 2 kpl Riisipaperi
  • 80 g Enoki-sieni
  • 50 g Karhunlaukan kynsi
  • 10 g Kuivattu herkkutatti
  • 4 g Suola
  • 1 dl Hellmann’s Vegan -majoneesi
  • 1 rkl Knorr Professional Intense Flavours Wild Mushroom Earth -maunantaja
  • 2 tl Japanilainen soija
  • 1 tl Misotahna
  • Paistoöljyä paistamiseen

Friteerattu riisipaperi:
Sekoita tai murskaa kuivatut sienet suolan kanssa jauheeksi. Kuumenna öljy 190 asteeseen ja friteeraa riisipaperit yksi kerrallaan, noin 10 sekuntia per riisipaperi. Ripottele päälle sienijauhe. Säilytä kuivassa.

Sienimajoneesi:
Sekoita majoneesi Knorr Professional Intense Flavours Wild Mushroom Earth -maunantajan, soijan ja mison kanssa. Laita jääkaappiin.

Maustettu karhunlaukka:
Käytä sipulinkynnet nopeasti kuivassa ja kuumassa paistinpannussa. Tai paahda ne kaasupolttimella.

Tarjoiluun:
Murra riisipaperi 10 palaan. Ripottele päälle sienimajoneesia ja lisää hieman raakasieniä ja savuista karhunlaukkaa.