Yhtenä suurimmista elintarvikkeiden tuottajista maailmassa meillä on vastuu auttaa luomaan globaali elintarvikejärjestelmä, joka on oikeudenmukainen meille kaikille. 'Future Foods' -aloite on Unileverin suunnitelma auttaa ihmisiä omaksumaan terveellisempiä elämäntapoja samalla, kun me vähennämme elintarvikeketjumme ympäristövaikutusta
Future Foods -aloitteen kautta Unilever pyrkii:
![](/teemat-ja-ratkaisut/kestava-kehitys/future-food/jcr:content/parsys/set1/row3/span8/columncontrol_144642784/columnctrl_parsys_1/textimage/image.transform/jpeg-optimized/image.1608639544748.jpg)
Kasvipohjainen portfoliomme tulee kasvamaan. Me olemme tehneet 85 miljoonan euron investoinnin uuteen Foods Innovation Center -keskukseen Wageningen University & Research -tutkimuslaitoksessa, joka auttaa kehittämään seuraavan sukupolven vaihtoehtoisia liha- ja meijerituotteita.
![](/teemat-ja-ratkaisut/kestava-kehitys/future-food/jcr:content/parsys/set1/row3/span8/columncontrol_144642784/columnctrl_parsys_2/textimage_copy/image.transform/jpeg-optimized/image.1608639549202.jpg)
Tulemme edelleen keskittymään ruokahävikkiin omassa tuotantoketjussamme sekä auttamaan kuluttajia vähentämään pois heitetyn ruoan määrää.
Me haluamme ruoan tuotannon olevan oikeudenmukaista kaikille. Me jatkamme ponnistelua sen puolesta, että raaka-aineemme olisivat kestävästi kasvatettuja ja tuemme maanviljelijöitä ja muita, jotka saavat elantonsa meidän kanssamme työskentelystä.
![](/teemat-ja-ratkaisut/kestava-kehitys/future-food/jcr:content/parsys/set1/row3/span8/columncontrol_144642/columnctrl_parsys_1/textimage/image.transform/jpeg-optimized/image.1608639555036.jpg)
Portfoliossamme olevien terveyttä parantavien tuotteiden osuus tulee kasvamaan 200 % (kasvipohjaiset tuotteet, sinkillä rikastetut tuotteet, rauta, omega-3 jne.)
![](/teemat-ja-ratkaisut/kestava-kehitys/future-food/jcr:content/parsys/set1/row3/span8/columncontrol_144642/columnctrl_parsys_2/textimage_copy/image.transform/jpeg-optimized/image.1608639836786.jpg)
Vuoteen 2022 mennessä 85 % tuotteistamme on sellaisia, että kuluttajat eivät saa niistä enempää kuin 5 g suolaa päivässä.