Menu

Käytätkö paljon aikaa löytääksesi paikallisesti tuotettuja raaka-aineita, joita valmistat paikallisten menetelmien avulla vai haluaisitko työskennellä mahdollisesti omalla maatilalla, jotta sinulla olisi täysi hallinta raaka-aineisiisi? Ehkä et vielä, mutta nämä ovat joitakin sellaisia asioita, joiden ennustetaan nousevan suuriksi tai vielä suuremmiksi ilmiöiksi tänä vuonna, jos trenditutkimuksia on uskominen. Tässä muutamia jännittäviä trendejä, joita löysimme kiinnostavimmista trenditutkimuksista ja ilmiöistä markkinoilla:

 

1. Uudet jauhot pussissa

Mitä sanoisit teejauhoista, banaanijauhoista tai kukkakaalijauhoista? Tänä vuonna eräänlaiseksi trendibuumiksi odotetaan nousevan erilaisten jauhotyyppien. Jännittävää, sanomme me!

 

2. Hei Länsi-Afrikka!

Moringa, tamarind, sorghum, fonio, teff ja hirssi eivät ainoastaan kuulosta kauniilta aineksilta (joitain näistä kutsutaan myös superfoodeiksi), mutta ne ovat olennainen osa länsiafrikkalaista keittiötä. Jo viime vuonna länsiafrikkalainen keittiö oli kuuminta hottia, mutta tänä vuonna sen odotetaan olevaan vieläkin kuumempi.

 

3. Ja hei Aasia!

Kiinnostuksemme aasialaiseen ruokaan on paljon muutakin kuin vain trendikästä. Tänä vuonna viemme sen kuitenkin astetta pidemmälle ja tutustumme uusiin suosikkeihin ja yllätyksiin. Oletko kokeillut hypetettyä taiwanilaista juustoteetä? Kuulostaa ehkä hullulta kuorruttaa tee vaahtoavalla maidolla ja kermajuustolla sekä karkealla suolalla, mutta ottaen huomioon miten suosittua siitä on tullut, ehkä se ei olekaan niin hullua loppujen lopuksi.

 

4. Sienet pompahtelevat ylös!

Tiesit jo varmaan, että sienet ovat nyt erityisen trendikkäitä? Jos haluat olla supertrendikäs, hyppäät mukaan sienikahvivillitykseen, joka alkoi jo pari vuotta sitten. Jos haluat vain tehdä hyvää ruokaa, sinun tulee ehdottomasti hyödyntää näitä metsänherkkuja, kun niiden kausi on parhaimmillaan. Kun niiden sesonki ei ole käsillä, voit rohkeasti kokeilla kaikkia jännittäviä ja eksoottisia viljeltyjä sieniä, joita on saatavilla ympäri vuoden.

 

5. Pähkinöinä pähkinöihin 

Tällä hetkellä uudet jauhoainekset eivät ole ainoita, jotka villitsevät, mutta myös ”leviterintamalla” voimme odottaa uusia tuttavuuksia. Puhumme maapähkinävoista, joka on tehty hieman epätyypillisellä tavalla, kuten kikhernevoista, kurpitsavoista tai voista, joka on tehty vesimelonin siemenistä.

 

Ja tietenkin:

Kaikki merkit osoittavat vihreämpään suuntaan. Uudet kasvisraaka-aineet, uudet haastajat soijapohjaisissa tuotteissa ja yleisestikin kokeilunhalu ja innovaatiot ovat teemoja, joita kannattaa odottaa vuodelta 2020. 

Lähde: wholefoodsmarket.com, Woke Up Call, Food & Friends Trendspotting 202

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu