tabuleh on alkujaan libanonilainen salaatti, joka valmistetaan bulgurista, tomaatista, persiljasta ja minutusta sekä maustetaan oliiviöljyllä ja sitruunamehulla. Tämä talvisempi versio on valmistettu fenkolista, herkkusienistä, kastanjoista, persiljasta ja pinaatista. Sopii vegaaneille.

Raaka-aineet
Työohje
-
Vesi 1.0 l
-
Bulguri 200.0 g
-
Herkkusieni, kokonainen 300.0 g
-
Suola
-
Mustapippuri, rouhittu
-
Fenkoli 133.0 g
-
Kastanja 50.0 g
-
Minipinaatti 100.0 g
-
Lehtipersilja 100.0 g
-
Sipuli 56.0 g
Valmistus
-
Työohje
1. Kiehauta vesi ja sienifondi
2. Huuhtele bulguri hyvin ja lisää kiehuvaan liemeen. Keitä n. 15 minuuttia.
3. Paista sipulit ja sienet Aromiöljyssä nopeasti, älä paista liikaa.
4. Mausta sienet sieni fondilla ja pippurilla.
5. Sekoita kypsä bulguri ja sienet keskenään.
6. Mausta vinegretillä, suolalla ja pippurilla.
7. Jäähdytä ja sekoita fenkolisuikaleet, kastanjat, pinaatti ja hienonnettu persilja salaatin joukkoon.
8. Mausta suolalla ja pippurilla.