Menu

Etelä-Korea on maa, jonka historiaa sävyttävät toistuvat naapurimaiden hyökkäykset, mutta joka on vain muutaman sukupolven aikana muuttunut köyhästä maatalousyhteiskunnasta innovaatioiden, kauneuden ja populäärikulttuurin mekaksi. Esimerkiksi muutama viime aikojen suurista teknologisista keksinnöistä, kuten retinanäyttö, kosketusnäyttö ja LTE-tekniikka, joka mahdollistaa, että voimme siirtää suuria määriä dataa mobiiliverkossa, ovat peräisin Etelä-Koreasta. Viime aikoina myös sana K-beauty – korealainen kauneudenhoito - on päässyt yleiseen tietoisuuteen.

 

Korean Wave – aalto, joka huuhtelee maailmaa

Vaikka maassa on runsaasti vahvoja perinteitä, Etelä-Koreaa pidetään usein huippumodernina. Pääkaupunki Soulissa on innovatiivisia arkkitehtonisia rakennuksia vieri vieressä muinaisilta dynastioilta peräisin olevien temppeleiden kanssa. Lisäksi maassa on huippumoderni populaarikulttuuri, joka on 1990-luvulta lähtien hyökynyt Euroopan ja muun maailman yli. Muutaman suuren elokuvamenestyksen lisäksi ennen kaikkea maan tv-sarjat ovat valloittaneet maailman, ja vuonna 2013 tv-sarjat muodostivatkin 82 % Korean kulttuuriviennistä.

 

Myös eteläkorealainen musiikki on syleillyt suuria osia maailmasta. Se koskee ennen kaikkea K-pop-musiikkia – tanssillista ja melodista musiikkigenreä. Bangtan Boys, 2NE1 ja SHINee ovat kaikki esimerkkejä artisteista, jotka ovat nousseet suomalaisille myyntilistoille. Suurin eteläkorealainen hitti Suomessa on kuitenkin Gagnam Style. Suurin eteläkorealainen hitti Suomessa on kuitenkin Gagnam Style. Se on Psy-nimisen räppärin menestyskappale, jota on tähän mennessä esitetty Youtubessa kolme miljardia kertaa. 

 

 

Maailmanluokan ruokakohde

Kasvanut kiinnostus eteläkorealaista populaarikulttuuria kohtaan tarkoittaa sitä, että kulttuurin leviäminen on vaikuttanut myös siihen, että korealaisesta keittiöstä on tullut niin suosittu Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Korealaisessa keittiössä näkyvät tuhansien vuosien takaiset perinteet, mutta nopea kaupungistuminen on johtanut siihen, että moderni streetfood-kulttuuri on kehittynyt suurkaupungeissa. Suurista kaupungeista voit lisäksi löytää melko kummallisiakin ruokapaikkoja. Miksi et menisi kahvilaan ja samalla taputtelisi lammasta tai rakentaisi legoilla? Vai haluaisitko juoda kahvisi pienestä posliinipöntöstä?

Haluatko tietää lisää huippusuositusta korealaisesta keittiöstä? Klikkaa tästä.

 

 
  • ValtiomuotoKorean tasavalta 
  • Asukkaita: reilu 51 miljoonaa (Etelä-Korea on yksi maailman tiheimmin asutuista maista) 
  • Pääkaupunki: Soul 
  • Virallinen kieli: korea, korealaiset kirjoitusmerkit 
  • Valuutta: Etelä-korean won (₩) 
  • Aikaero: Etelä-Korea on 7 tuntia Suomea edellä
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu