Menu

Olemme jo yli 180 vuoden ajan yhdistäneet täydelliset raaka-aineet, jotka muuttavat yksinkertaisetkin ruoat joksikin erityiseksi. Laajan keittojen, kastikkeiden ja liemien valikoimamme sekä jaettu intohimomme iloa tuovaan ruokaan tarjoavat ammattikokeille monipuolisia ratkaisuja monella eri tasolla: rakennuspalikoita, joiden avulla luodaan ruokia, jotka tekevät aterioista ikimuistoisia. Lisätietoja tuotteistamme löydät täältä.

Unilever Food Solutions Suomen kokit Tommi Virranta ja Sami Lamminaho ovat tuoneet suomalaisen twistin Knorrin uudistettuun Professional Fonds –tuotesarjaan. Työskennellessään pohjoismaisessa tuotekehitystiimissä, he ovat olleet mukana luomassa uudistuneita makuprofiileja Knorr Professional Fondeihin ja Demi-Glaceen. Nämä tuotteet tarjoavat erinomaisen pohjan liemille ja kastikkeille.

Haastavassa markkinatilanteessa kustannusten kurissa pitäminen on ravintoloille yhä isompi haaste. Valmiit fondit ovat kustannustehokkaita monelta kantilta. Työvoimapulan myötä alalta on kadonnut tieto-taitoa, ja monet kokit kaipaavat hyviä ja helppoja ratkaisuja. Knorr Professional Fondien ympäristöystävällisyys vastaa myös Pohjoismaisiin arvoihin. 

”Valmiiksi tehty tuote on huippu: olemme tehneet kaiken aikaa ja energiaa vievän työn. Fondeja on helppo käyttää keittiössä, eikä hellaa tarvitse pitää pitkään päällä. Lihaliemen keittäminenhän on päivien homma, 4–5 päivää, jos teet alusta lähtien”, Tommi Virranta toteaa.

Unileverin toinen koekeittiöasiantuntija Sami Lamminaho korostaa fondien tuomia mahdollisuuksia:

”Näiden tuotteiden pohjalle voit rakentaa myös oman reseptin ja annoksen. Näin säästät aikaa keittiössä ja valmistat täydellisiä ruokia nopeasti.”

Perustusvuodesta 1838 lähtien, Knorr® on ylpeä siitä, että se on saanut olla kulinaristien tukena ympäri maailmaa. Vuodesta 2019 lähtien olemme uudelleenbrändänneet itsemme Knorr® Professionaliksi ja meillä on missio edistää parempia tapoja kokata kohti kestävämpää ruokakulttuuria.

knorr

Maku edellä

Koekeittiöasiantuntijoille tärkeintä oli luoda fondeja, jotka toimivat pohjoismaisessa keittiössä ja maistuvat hyvältä.

”Fondit on tehty luonnollisista raaka-aineista, samoista joita käyttäisit itse. Makuprofiilissa on haettu tasapainoisuutta ja lupaamme, että tuote on aina tasalaatuinen”, Virranta kertoo.

Hän kertoo makuprofiilin osuvan pohjoismaiseen makuun:

”Tavoittelimme puhtaita makuja. Halusimme eroon kitkeryydestä ja teimme tiiviin demi-glacen ja fondeja, joista saa puhtaan pohjan mihin hyvänsä ruokaan.”

Tuotesarja on gluteeniton, laktoositon ja valmistettu ilman allergeeneja tai lisäaineita, joten se toimii myös osana erikoisruokavalioita. Tuotteilla on myös Sydänmerkki.

”Demi-Glace on maukas ja täyteläinen tumma kastikepohja laadukkaista raaka-aineista. Lihaisa, paahteinen ja aromikas maku on täydellinen sellaisenaan tai kastikepohjiin. Sen valmistuksessa on käytetty 900 grammaa lihaa ja luita litraan valmista tuotetta. Uudessa versiossa on raikkautta ja hapokkuutta, ei kitkerää paahteisuutta. Kasvikset tasapainottavat lihaisaa makua”, koekeittiöasiantuntijat kuvailevat.

Vasikkafondi on keitetty vasikan luista ja kasviksista. Sen maku on hennon aromikas ja hienostunut, erinomainen kastikkeiden, keittojen ja patojen valmistukseen.

Jatkuvasti suositumpi kanafondi on paahteinen ja täyteläisen makuinen. Maun aikaansaamiseksi on käytetty kilo kanaa valmista fondilitraa kohti. Käytä sellaisenaan tai hieman kokoon keitettynä ja ole osa trendiä: paahdettu kanaliemi on jo sivuuttanut pohjoismaisessa keittiössä perinteisen lihaliemen.

”Uudet fondit ovat liemipohjia, jotka on konsentroitu ja sisältävät paljon kollageenia ja makua. Litran pakkauksessa saa tiivistä kamaa ja fondit ovat sellaisenaan käyttövalmiita”, Virranta esittelee.

Demi-Glace on tarjolla sekä litran että viiden litran pakkauksessa.

knorr

Uusi tehdas takaa tasalaatuisuuden

Unileverin liemipohjat valmistettiin aiemmin Suomessa. Kun tehdas keskittyi alkuvuodesta kaurapohjaisten tuotteiden valmistukseen, löytyi uusi valmistuskumppani etelämpää, Italiasta.

”Meillä on tietty konsistenssi, jota haemme. Uudemmat ja modernimmat tuotantotilat takaavat tasalaatuisen tuotteen. Meille on tärkeää, että tuote on aina samanlainen”, Sami Lamminaho toteaa.

Suomalaiset kokit ovat olleet luomassa fondeja suomalaiseen makuun. Tuotekehitystiimin laskelman mukaan fondit ovat 10–18 euroa edullisempia per litra kuin itse tehty liemi, kun otetaan huomioon kaikki resurssit, joita työ vaatii. Lamminaho huomauttaa, että säästöä tulee myös siitä, että fondit ovat ehtaa tavaraa: ”Nyt ei kanneta vettä paikasta toiseen!”

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu