Menu

Juuri nyt on vaikeaa, ellei peräti mahdotonta, ajatella maailmaa ilman muovia. Muovi on kaikkialla arjessamme, ja monissa tapauksissa sen käyttö on jopa välttämätöntä. Mutta mielestämme muovin suurin ongelma on se, ettemme arvosta sitä tarpeeksi. Meidän tehtävä siitä tärkeämpää, arvostaa sitä paremmin ja muuttaa täysin tapaamme tuottaa ja kuluttaa sitä. Muutoksen on lisäksi tapahduttava nyt, ja sinun avullasi.

Läpimurto

Ruokapakkauksissa käytettävä muovi on etupäässä polypropyleeniä (PP). Jotta polypropyleenipakkaus voitaisiin kierrättää siten, että sitä voitaisiin käyttää uudelleen ruokateollisuudessa, kaikki epäpuhtaudet on poistettava, ja se on juuri se hiukan vaikea tehtävä. Aiemmin tämä ei ole ollut mahdollista, mutta käytettävissämme on teknologia, jolla voimme palauttaa muovin sen alkuperäiseen molekyylirakenteeseen ja poistaa epäpuhtaudet ja väriaineet. Tuloksena on kierrätetty materiaali, joka on identtinen ensiömuovin kanssa, ja jota voidaan jälleen käyttää yhteydessä elintarvikkeisiin.

On siis olemassa tekniikka, jolla polypropyleeniä voidaan kierrättää ikuisesti, mikä on aivan fantastista. Tuloksena on ensiömuovia vastaava kierrätetty materiaali, joka soveltuu elintarvikekäyttöön.

Emme ole perillä, mutta hyvin matkalla! 

Vaikka tekniikka onkin nyt olemassa, emme kykene valmistamaan täysin kierrätettyjä PP-pakkauksia. Tämä johtuu siitä, että kerätyn jätteen määrä on riittämätön, ja että käsittelyn infrastruktuuri on yhä puutteellinen. Mutta kuten sanottu, olemme hyvin matkalla. Tässä saat kaksi esimerkkiä.

Haluatko lisätietoja pakkauksistamme? Kun katsot tuotteitamme, näet myös selkeät ohjeet siitä, miten pakkausten jokaista osaa tulee käsitellä. Kuten tunnettua, jokainen yksittäisen osa edellyttää useita toimenpiteitä. Jotkut käytetään uudelleen, jotkut kierrätetään. Tapahtumat näytetään selkeän kuvakkeen avulla!

Rajoitetusta ja rajaavasta kierrätyksestä...

Kokonaisvaltaiseen ja ikuiseen käyttöön

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu