Menu

Elintarviketeollisuus ja ravintola-ala on ennennäkemättömässä kriisissä COVID-19:n johdosta, ja sen keskipisteessä ovat ihmiset. Monet ovat tilanteessa joka aiheuttaa paljon stressiä ja mielenterveysongelmia. Siksi olemme keränneet  BigHospitality:ltä hyviä ja tärkeitä neuvoja, jotka voivat auttaa sinua pysymään positiivisena ja alentamaan stressitasoa.

1. Etsi luotettavia tietolähteitä

On tärkeää, että luemme ja omaksumme vain luotettavien lähteiden luovuttamia tietoja, jotta vältetään turhaa spekulaatiota, joka voi lisätä stressitasoasi tarpeettomasti.

2. Hallitse tiedontulvaa mediassa

Pandemian laajan uutisoinnin takia voi helposti tuntua liian raskaalta käsitellä kaikkea uutisointia koronaviruksesta. Jos koet tämän stressaavana, on tärkeää löytää hyvä tasapaino: ole ajan tasalla nykytilanteen suhteen, mutta rajoita uutisvirtaasi mahdollisuuksien mukaan.

3. Älä anna eristymisen vaikuttaa mielenterveyteesi

3. Älä anna eristymisen vaikuttaa mielenterveyteesi

Pidä mahdollisimman paljon yhteyttä ulkomaailmaan puhelimen, sähköpostin tai sosiaalisen median avulla; on tärkeää olla tuntematta itseään yksinäiseksi. Luo päivittäinen rutiini, joka antaa sinulle merkityksellisyyden tunnetta ja pitää mielen aktiivisena.

4. Keskustele perheesi ja ystäviesi kanssa

Huolenaiheista puhuminen auttaa käsittelemään stressiä. Monet saattavat kamppailla sen kanssa, mitä tällä hetkellä tapahtuu maailmassa. Siksi on tärkeää keskustella läheistesi kanssa.  Muiden kanssa puhuminen auttaa ymmärtämään vallitsevaa tilannetta paremmin. Heiltä voit myös saada tukea ja ideoita asian käsittelyyn. 

5. Muista myös perheen pienimmät

Lapsilla voi olla vaikeuksia ymmärtää mitä kaikkea heidän ympärillään tapahtuu. Muista kuunnella ja keskustella heidän kanssaan ja koita rauhoittaa heitä mahdollisuuksien mukaan.

6. Sosiaalisen median käyttö

Arvioi sosiaalisen median käyttöäsi – lisäävätkö tietyt tilit ahdistusta tai voivatko ne aiheuttaa väärinkäsityksiä? Harkitse kyseessä olevien tilien tai hashtagien väliaikaista mykistämistä tai seuraamista. Sosiaalinen media voi olla myös hyvä tapa muodostaa yhteys alaan ja siten saada tukea tai inspiraatiota selviytymiseen.

7. Yritä ennakoida

On tärkeää tunnistaa eri tunteita sekä muistuttaa itseään ja muita pitämään hyvää huolta sekä fyysisestä että henkisestä hyvinvoinnista. Varmista että ympärilläsi on ihmisiä ja mukavaa tekemistä. Muista huolehtia etenkin heistä jotka elävät yksin.

8. Suunnittele päiväsi

Niin houkuttelevalta kuin yöpuvussa koko päivän oleminen kuulostaakin, ovat säännölliset rutiinit välttämättömiä hyvinvoinnillemme. Yritä suunnitella aikataulu tuleville päiville ja muista myös varata aikaa rentoutumiseen.

9. Pysy aktiivisena

9. Pysy aktiivisena

Aktiivisuus vähentää stressiä ja pitää energiatasoa yllä. Ole aktiivinen ja kokeile erilaisia ​​fyysisiä aktiviteetteja, joita voit tehdä kotona tai ulkona luonnossa.

10. Kokeile erilaisia rentoutumistekniikoita

Rentouttaminen ja keskittyminen nykyhetkeen voivat auttaa parantamaan mielenterveyttäsi ja lievittämään ahdistuksen tunnetta. Tutki ja kokeile erilaisia ​​meditaatio- tai hengitysharjoituksia havaitaksesi mikä auttaa juuri sinua.

11. Varaa aikaa mietiskelyyn ja keskity positiivisuuteen

On tärkeää keskittyä päivittäin asioihin jotka menevät hyvin, muistaa päivän onnistumiset ja olla kiitollinen. Tämä auttaa sinua pitämään positiivisen mielentilan.

12. Paranna unenlaatua

Uni on ratkaisevan tärkeää jaksamisen kannalta. Unen parantamiseksi voi tehdä paljon asioita, esimerkiksi pyrkiä menemään aikaisemmin nukkumaan ja nousemaan samaan aikaan joka päivä. Tämä auttaa säätelemään luonnollista vuorokausirytmiä ja tukee myös päivittäisiä rutiineja.

Lähde: #UnitedWeStand-kampanja, joka on aloite Iso-Britannian johtavilta alan medialehdiltä BigHospitality, Restaurant Magazine ja The Morning Advertiser, joita tukevat alan asiantuntijat ja avainhenkilöt. Klikkaa tästä nähdäksesi koko artikkelin BigHospitality:ltä. 

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu