Menu

Kun ostat ja käytät Unilever Food Solutionsin tuotteita ruoanlaitossasi, käytät eettisesti hankittuja raaka-aineita ja edistät samalla elintarviketeollisuuden vastuullisuutta. Ota selvää miten.

Tomaatit

Tomaatit

Unileverin käyttämät tomaatit kasvatetaan vastuullisesti. Esimerkiksi, käyttämämme tomaatit tulevat Espanjasta. Espanjan lämmin ilmasto sopii erinomaisesti tomaattien viljelyyn, mutta veden saatavuus on haaste. Niinpä olemme tehneet yhteistyötä viljelijöiden kanssa ja investoimme uusien tihkukastelutekniikoiden kehittämiseen, minkä ansiosta viljelijät vähensivät vedenkulutustaan 30 prosenttia samalla kun sato kasvoi 20 prosenttia ja raaka-aineen ravinnepitoisuus parani.

Lue lisää

Sipulit

Sipulit

Tiesitkö, että vihanneksen maku ja tuoksu eivät ole ainoa merkki siitä, milloin se on valmis korjattavaksi? Sen varmistaminen, että Unileverin suurina määrinä käyttämiä ainesosia - kuten sipulia, käsitellään vastuullisesti, on ensiarvoisen tärkeää sekä laadun että maun kannalta. Sipulin maku on parhaimmillaan, kun viljelijät huomaavat, että sipulin kuori irtoaa. Kun tämä on tapahtunut, alkaa taistelu kelloa vastaan, ja kyse on niiden keräämisestä ja käsittelystä mahdollisimman nopeasti. Kuoret jätetään maaperään ja kynnetään maahan luonnolliseksi, runsaaksi ja ilmaiseksi kompostin lähteeksi.

Tutustu yhteen sipulitiloistamme

Vapaana kasvatettujen kanojen munat

Vapaana kasvatettujen kanojen munat

Euroopassa kaikki tuotemerkkimme, kuten HELLMANN'S, ovat käyttäneet 100-prosenttisesti vapaiden kanojen munia vuodesta 2009 lähtien. Siitä lähtien olemme pyrkineet samaan myös Pohjois-Amerikassa, ja saavutimme tavoitteen vuoden 2020 lopussa. Teemme töitä sen eteen, että tämä toteutuisi myös muualla maailmassa, ja vuoden 2020 loppuun mennessä 68 prosenttia maailmanlaajuisesti käyttämistämme munista oli peräisin vapailta kanoilta.  

Lue lisää eläinten hyvinvoinnista ja vapaiden kanojen munista

Yrtit ja mausteet

Yrtit ja mausteet

Yli 95 prosenttia Unileverin yrteistä ja mausteista on tällä hetkellä hankittu vastuullisesti – maailmanlaajuisesti. Tämä tarkoittaa, että toimittajiemme hyvät käytännöt siirtyvät ruokiin ainesosiemme kautta.

Esimerkiksi: paras aika kerätä tuoreita yrttejä on yöllä, kun on viileää ja yrtit eivät nuoku. Sadonkorjuun jälkeen pyrimme kuivaamaan ne mahdollisimman nopeasti, jotta niiden ominaisaromit säilyisivät.

Tutustu yrttiviljelijään, joka suojelee maataan tulevaisuutta varten.

Vastuullisesti tuotettu palmuöljy

Vastuullisesti tuotettu palmuöljy

Palmuöljy on erittäin monipuolinen viljelykasvi. Se on kaikkein maankäyttötehokkain öljykasvi, koska se tuottaa paljon enemmän satoa hehtaarilta kuin muut öljykasvit, kuten auringonkukka, rypsi tai soija. Tämän vuoksi se on nykyään maailman yleisimmin tuotettu kasviöljy. Unilever on palmuöljyn merkittävä ostaja, ja meillä on keskeinen rooli alan muutoksessa, joka pyrkii pysäyttämään metsäkadot, lisäämään avoimuutta, jäljitettävyyttä ja tekemään kestävästä palmuöljystä valtavirran palmuöljyn. Vuoden 2020 loppuun mennessä 94,3 prosenttia palmuöljystä ja palmunydinöljystä oli jo peräisin useista fyysisesti sertifioiduista lähteistä.

Lue lisää Unileverin vastuullisesta palmuöljystä ja vastuullisista lähteistä

Vastuullisesti tuotettu soija Brasiliassa ja Yhdysvalloissa

Vastuullisesti tuotettu soija Brasiliassa ja Yhdysvalloissa

Suurin osa ostamastamme soijaöljystä on peräisin Yhdysvalloissa ja Brasiliassa kasvatetuista soijapavuista. Teemme kullakin alueella yhteistyötä viljelijöiden, kansalaisjärjestöjen, toimittajiemme, muiden maatalousyritysten ja hallitusten kanssa varmistaaksemme parhaat käytännöt. Pyrimme myös edistämään kansainvälisten standardien kehittämistä antamalla tunnustusta viljelijöille ja tavarantoimittajille heidän ponnisteluistaan soijan tuotantoon liittyvien tärkeimpien, eri alueilla vaihtelevien ongelmien ratkaisemiseksi.

Esimerkiksi Etelä-Amerikassa kestävän kehityksen vastainen soijantuotantotapa liittyy elinympäristöjen häviämiseen ja metsien hävittämiseen.

Olemme sitoutuneet varmistamaan vuoteen 2023 mennessä, ettei toimitusketjussamme tapahdu metsäkatoa, joten tämä on valtava tekijä Unileverin ostopäätöksissä.

Lue lisää Unileverin vastuullisesta soijasta

Unilever Food Solutions pyrkii tekemään vastuullisista ruokakäytännöistä arkipäivää ruokapalvelualalla. Kun ostat tuotteitamme, tiedät, että teet keittiöstäsi vastuullisemman ja autat edistämään myönteistä muutosta alalla.

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu