Menu

Kun ostat tuotteita Unilever Food Solutionsilta, edistät vastuullisempaa elintarviketeollisuutta. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä siitä, kuinka Unilever edistää vastuullisten elintarvikkeiden tuotantokäytäntöjä.

Miten maaperää käsitellään

Miten maaperää käsitellään

Maaperän terveyden ja biologisen monimuotoisuuden heikkenemisen pysäyttämiseksi tai vähentämiseksi meidän on lisättävä sellaisten teknologioiden ja viljelykäytäntöjen käyttöä, joilla voidaan suojella maaperää, parantaa vesitehokkuutta, hallita maanviljelyä ja viljelykasvien monimuotoisuutta sekä vähentää päästöjä, tuottavuutta kuitenkaan menettämättä. Siksi teemme yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa voidaksemme ottaa käyttöön uusiutuvia maanviljelykäytäntöjä, joilla suojellaan, säilytetään ja palautetaan luonnon ekosysteemejä.

Lue lisää maanviljelytapojen tavoitteistamme.

Vastuulliset viljelykasvit

Vastuulliset viljelykasvit

Unilever haluaa tehdä kestävästä kehityksestä elämäntavan. Tämä tarkoittaa luonnon suojelua ja ennallistamista, vastuullisten ruoantuotantokäytäntöjen edistämistä sekä ammattikeittiöissä että kuluttajien keskuudessa. Ainoa vaihtoehtomme on saada aikaan systeemisiä muutoksia, jotka muuttavat maankäyttötapoja kaikkialla. Tuemme esimerkiksi WWF Malesian kanssa yhteisellä hankkeella RSPO-sertifiointia 60 000 hehtaarin palmuöljyviljelmillä Itä-Malesian Sabahissa, jossa asuu muun muassa erittäin uhanalaisia orankeja ja norsuja. 

Lue lisää lähestymistavastamme luonnon ennallistamisessa.

Eläinten hyvinvointi

Eläinten hyvinvointi

Monet tuotteistamme sisältävät tuotantoeläinperäisiä ainesosia esimerkiksi majoneesin kananmunista aina jäätelöiden maitotuotteisiin. Tuotantoeläinten hyvinvointi on ollut Unileverin vastuullisen maatalouden keskeinen indikaattori jo vuosien ajan, ja se kuuluu meidän toimintaamme olennaisesti. Olimme yksi ensimmäisistä globaaleista yrityksistä, joka teki yhteistyötä munantoimittajiemme kanssa, jotta he voisivat toimittaa tuotteisiimme vapaana kasvatettuja kananmunia. Vuoden 2020 loppuun mennessä 79 prosenttia maitotuotteiden ainesosista olivat vastuullisella tavalla tuotettuja. Lisäämme kasvipohjaisten tuotteiden valikoimaa jatkuvasti ja vähennämme lihaperäisten ainesosien määrää.

Lue lisää tavoitteistamme, ja miten pyrimme nostamaan standardejamme vielä korkeammalle

Jätteiden vähentäminen

Jätteiden vähentäminen

Kenenkään ei pitäisi joutua kokemaan nälkää ja aliravitsemusta - varsinkaan maailmassa, jossa miljardeja tonneja syömäkelpoista ruokaa heitetään pois joka vuosi. Siksi pyrimme tulevaisuuteen, jossa ruokaa ei heitetä pois.

Tavoitteenamme on puolittaa ruokahävikki suorissa toiminnoissamme maailmanlaajuisesti – tehtaalta hyllylle – vuoteen 2025 mennessä.

Lisäämme kasvipohjaisia vaihtoehtoja lihalle ja maitotuotteille, jotta voimme saavuttaa kunnianhimoiset ravitsemustavoitteemme.

Tarjoamme kokkeja ja ruokapalveluhenkilökuntaa tukevia palveluja, jotka auttavat vähentämään elintarvikekustannuksia jätehuollon avulla. Palvelumme sisältävät myös ilmaisia verkkokursseja.

Osallistu UFS-akatemian kurssille nyt!

Kierrätetty muovi - yksi askel pidemmällä

Kierrätetty muovi - yksi askel pidemmällä

Pakkaus on tärkeä osa tuotteidemme toimittamista sinulle turvallisella, hygieenisellä ja tehokkaalla tavalla. Meidän on kuitenkin työskenneltävä vähentääksemme muovijätteen määrää ympäristössä. Siksi etsimme ja ottamme käyttöön vastuullisempia pakkausratkaisuja. Osana Unileverin sitoutumista ja tavoitetta tehdä muovipakkauksista uudelleenkäytettäviä, kierrätettäviä ja kompostoitavia, tuomme markkinoille uudet Knorr Professional -pakkaukset, jotka on valmistettu kierrätysmuovista ja jotka voidaan kierrättää edelleen.

Lue lisää uusista Knorr Professionals -liemipakkauksista, jotka on valmistettu elintarvikekelpoisesta kierrätysmuovista.

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu