Menu

Unileverin globaalia kestävää kehitystä edistävä työ tuottaa tulosta konsepteilla Vähemmän muovia, Parempaa muovia, Ei muovia. On aika tehdä suositusta Hellmann’sista entistäkin parempaa, mutta erityisesti elintarvikkeiden suhteen on vielä joitakin pakkauspähkinöitä purtavana.

Olimme ensimmäiset maailmassa, jotka vähensivät muovin kulutusta ylirajaisesti koko valikoimassaan vuonna 2017. Muovipakkausten nykyaikaistamis- ja uudelleensuunnittelutyö on käynnissä, ja nyt on Hellmann’sin suosittujen tuotteiden vuoro. Pyrimme saamaan urakan valmiiksi vuonna 2025. Siihen päästäksemme työskentelemme neljän tavoitteen eteen, jotka ovat:

 

  • Käyttämämme uuden muovin määrän puolittaminen
  • Kerätä ja käsitellä enemmän muovia kuin mitä itse käytämme
  • Kaikkien muovipakkaustemme suunnittelu erityisesti uudelleenkäytön, kierrätyksen tai kompostoinnin pohjalta
  • Kierrätysmuovin käytön lisääminen pakkauksissamme 25 %:lla

Muovipakkausten uudistamiseen ja niiden ympäristöystävällisyyden parantamiseen liittyy yleisesti monia haasteita, mutta asia mutkistuu entisestään, kun kyseessä ovat elintarvikkeiden pakkaukset. Pakkauksia koskevat säännöt ovat luonnollisesti paljon tiukempia ruoka-aineiden kuin muiden tuotteiden suhteen. Täydellisen materiaalin ja tavarantoimittajien löytäminen on siten vaikeaa. Syynä on erilaisten muovien laatu ja väri, mutta myös se, että muovin ominaisuudet heikkenevät noin neljännen käyttökerran jälkeen.

Vuonna 2020 kaikki Hellmann’sin pakkaukset valmistettiin 100-prosenttisesti kierrätettävästä muovista, mutta se ei vielä riitä meille. Jo ensi vuonna pyrimme siihen, että pakkaukset ovat myös valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetystä muovista.

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu