Maanviljelijän, joka haluaa työskennellä kestävällä tavalla, on usein toimittava erilaisissa rooleissa: keksijänä, tiedemiehenä, kokkina, mekaanikkona ja joskus jopa talonmiehenä. Varmistamalla sen, että luonnonvaraiset eläimet tuntevat olonsa kotoisaksi maatilalla, viljelijä saa apua kaikkeen mahdolliseen tuholaistorjunnasta pölyttämiseen ja kompostointiin samalla kun tilasta tulee viihtyisämpi paikka elää.
Ohessa on muutamia niistä monista asioista, joita viljelijämme tekevät osana työtään saadakseen eläimet mehiläisistä lepakoihin viihtymään viljelyksillä ja maatiloilla.
- He stimuloivat pölytystä rakentamalla mehiläishotelleja viljelysten välille.
- He rakentavat patoja uusien ekosysteemien luomiseksi.
- He auttavat matoja hajottamaan orgaanisen aineen ravitsevammaksi maaperäksi.
- He luovat leppäkertuille kasvustoja, joissa ne voivat talvehtia ja lisääntyä.
- He luovat asuinpaikkoja liskoille, jotka syövät viljelykasvien tuholaisia.
- He toivottavat tervetulleeksi lepakot, jotka syövät tomaatteja tuhoavia koita.
- He huolehtivat siitä, että uhanalaiset haikarat ja haukat ovat tervetulleita tilalle.
- He taistelevat hyönteisiä vastaan hyönteisten avulla.
Eläin vs. eläin!
Jotta kasvikset pysyisivät tuoreina ja terveinä samalla kun torjunta-aineiden käyttöä vähennetään, olemme kääntyneet luonnon puoleen etsimään uusia ja yllättäviä tapoja torjua ei-toivottuja tuholaisia. Vuodesta 2011 lähtien viljelijät, joita kutsumme nimellä Knorr sustainable farmers, ovat vähentäneet torjunta-aineiden käyttöään 31% maatilaa kohti muun muassa luonnollisen tuholaistorjunnan avulla. Kaikilla eläimillä on luonnollinen vihollinen ja tunnistamalla huolellisesti, mitkä eri lajit eivät tule toimeen keskenään, voi ei-toivotut vieraat hätistää pois maatilalta. Useat eri eläimet voivat toimia tuholaistorjujan roolissa. Jotkut tomaattikasvattajamme ovat siksi rakentaneet suojia liskoille ja lepakoille sekä lintulautoja hyönteisiä rakastaville sinitiaisille. Tämä on erinomainen tapa torjua tuholaisia ja samalla järjestää turvallisia elinympäristöjä uhanalaisille lajeille.