Menu

Kuivaaminen ei ole vain yksi vanhimmista, vaan myös yksi älykkäimmistä säilöntämenetelmistä. Kuivatut tuotteet ovat kestäviä, kun kyse on parasta ennen päivämäärästä ja ympäristönäkökohdista ja niitä on kustannustehokasta kuljettaa. Lisäksi ne aiheuttavat paljon vähemmän jätettä kuin tuoreet tavarat, ne maistuvat hyvältä ja ovat saatavilla ympäri vuoden. Siksi me olemme Unileverillä päättäneet, että investoimme tulevaisuudessa vielä enemmän kuivattuihin raaka-aineisiin.

Luonnollisesti me rakastamme tuoreita yrttejä ja vihanneksia, ja tavoitteenamme on kehittää kuivattuja, luonnollisia ainesosia osaksi aterioita yhdistettynä tuoreisiin paikallisiin tuotteisiin. Ei ole kuitenkaan mahdollista sulkea silmiä siltä, että tuoreita ainesosia on joskus vaikea pakata, kuljettaa ja käsitellä, ja että ne luovat paljon jätettä. Tätä ylijäämää syntyy läpi koko toimitusketjun - aina tuotannosta kuljetuksen kautta varastointiin ja myymälöihin, sekä vähittäiskaupan että ammattikeittiöiden puolella.

 

Osa kestävää elämäntapaa

Suurena toimijana meillä on luonnollisesti suuri vaikutus siihen, miten kestävästi tuotteitamme tuotetaan. Samalla haluamme tehdä sekä kokit että yksityishenkilöt tietoisiksi siitä, että heidän tavoillaan ja kulutustottumuksillaan on suuri merkitys maailmallemme. Meillä on todellinen mahdollisuus säästää Co2-päästöissä, jos käytämme enemmän kuivattuja tuotteita.

 

Kuivatut raaka-aineet…

  • tarvitsevat vähemmän pakkausmateriaalia kuin tuoreet tuotteet
  • eivät tarvitse jäähdytystä = kuluttavat vähemmän energiaa
  • omaavat pidemmän käyttöajan kuin vastaavat tuoretuotteet
  • tuottavat vähemmän ylijäämää kuin tuoreet tuotteet
  • maistuvat hyvältä ja ovat saatavilla ympäri vuoden
  • ovat kustannustehokkaita ja taloudellisia

 

Kauan eläköön tomaatti!

Kuivattu tomaatti on erinomainen esimerkki kestävästä ja luonnollisesta ainesosasta, jota esiintyy monissa erilaisissa tuotteissa. Sama koskee sipulia. Esimerkiksi 1 tonnia kuivattua sipulia kohden tarvitaan 12 tonnia sipulia ja 1 tonnia kuivattua tomaattia kohden 20 tonnia tuoreita tomaatteja. Tämä merkittävä painoero johtuu vain yhdestä asiasta eli vedestä. Maku on edelleen vähintään yhtä voimakas kuin vastaavassa tuoreessa tuotteessa. Monien vuosien kokemuksemme myötä olemme oppineet kuivaamaan raaka-aineet tavalla, joka on sekä luonnollinen että hellävarainen niin maun, raaka-aineen kuin ympäristönkin kannalta. Enemmän tietoa täällä!

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu