Menu

Ihmiset ovat hyödyntäneet kuivaamista säilöntämenetelmänä jo aikojen alusta. Mutta sen sijaan, että se olisi jotenkin vanha ja aikansa elänyt menetelmä, kuivaaminen on itse asiassa enemmän pinnalla kuin koskaan.

 

Kuivaaminen ei ole vain fiksua kestävän kehityksen näkökulmasta, vaan se on myös säilöntämenetelmä, joka mahdollistaa viljelykasvien säilömisen ilman säilöntäaineita. Jos teet sen oikein, tuloksena on helppokäyttöisiä tuotteita, joissa on paljon makua ja aromeja. Unileverillä me käytämme useita erilaisia ​​kuivausmenetelmiä ja mukautamme valintamme kulloisenkin raaka-aineen mukaan. Tavoitteena on antaa jokaiselle yksittäiselle tuotteelle parhaat mahdolliset olosuhteet maistua niin hyvältä kuin mahdollista.

1. Ilmakuivaus

Ilmakuivattava raaka-aine sijoitetaan lämpökäsittelylaitteeseen, jossa sen annetaan olla erityisen tarkasti säädetyssä lämpötilassa, kunnes nestepitoisuus on pienentynyt riittävästi.

2. Kylmäkuivaus

Tässä menetelmässä neste poistetaan pakastamalla raaka-aine ensin ja sijoittamalla se sitten tyhjiöön niin, että neste muuttuu kaasuksi, joka haihtuu. Ihanteellinen kuivausmenetelmä lämpöherkille tuotteille.

3. Sumutuskuivaus

Sumutuskuivaus eli spraykuivaus tarkoittaa nesteen tai tahnan muuttamista kuivaksi jauheeksi kuivaamalla se nopeasti kuumalla kaasulla.

Tiesitkö, että 1 kiloon tomaattijauhetta käytetään 20 kg tuoreita tomaatteja?

 

Lyhyitä faktoja kuivauksesta


  • Kun vettä poistetaan raaka-aineesta, mikrobiaktiivisuus pysähtyy. Tekemällä tämän oikealla tavalla ja käyttämällä oikeanlaisia raaka-aineita voi säilyttää tuotteen maun ja suurimman osan ravintoaineista.
  • Sekä tuoreiden että kuivattujen raaka-aineiden ravintosisältö riippuu useista tekijöistä, kuten siitä, miten raaka-aineet kasvatetaan, milloin sadonkorjuu tehdään, mikä on lämpötila kuljetuksen aikana, miten niitä säilytetään ja pakataan jne.
  • Kuivausjäämiä käytetään uudelleen maaperän lannoitteina. Itse asiassa ne sisältävät usein enemmän ravinteita kuin tuoreet vihannekset, jotka ovat kulkeneet pitkän matkan ennen päätymistään myymälään.

Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä... 

…me varmistamme, että kasvejamme viljellään terveellisissä ja hedelmällisissä maaperissä sellaisessa ilmastossa, jossa niillä on luonnollinen elinympäristö ja sellaiset viljelijät, jotka kunnioittavat kasvukausia ja luonnollisia viljelysyklejä. 

 

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu