Tomaatti-chililohi ja punasipulikastike
Lohi on suomailaisten suosikkikala niin arjessa ja juhlassa, siksi se on valittu juhlistamaan 100-vuotiasta Suomea. Uunilohi on maustettu Knorr Sweet chili –kastikkeella ja lohen pinnalla paahtuvat tomaatit. Lohi tarjoillaan tumman punasipulikastikkeen kanssa.

Raaka-aineet
Tomaatti-chililohi ja punasipulikastike
−
+
€17.14
Työohje
Lohifilee
/kg
12.0 kg
0%
Suola
/kg
0.04 kg
0%
Knorr Sunshine Chili 1 L
/l
0.5 l
0%

Points
Kala: ei
Pähkinä: ei
Tomaatti
/kg
1.5 kg
0%
Kastike:
/
0.0
0%
Vesi
/l
4.0 l
0%
Knorr Tumma Punasipulikastike 3,5 kg / 25 L
/kg
0.55 kg
0%

Points
Sinappi: kyllä
Kala: ei
Knorr Ruskea peruskastike 3,75 kg/50 L
/kg
0.1 kg
0%
/
Työohje
-
Lohifilee 12.0 kg
-
Suola 0.04 kg
-
Tomaatti 1.5 kg
-
Kastike:
-
Vesi 4.0 l
-
Knorr Ruskea peruskastike 3,75 kg/50 L 0.1 kg
Valmistus
-
Työohje
- Mausta lohipalat suolalla ja levitä chilikastike pintaan. Lohko tai kuutioi tomaatit. Jos käytät kirsikkatomaatteja, halkaise ne. Ripottele tomaatit kalan pinnalle.
- Paista uunikala +180 C:ssa uunissa 15 - 20 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja tomaateissa on väriä.
- Sekoita kastikeaines kylmään veteen. Kuumenna ja anna kiehua muutama minuutti. Tarjoa uunilohen kanssa.
- Koristele kala pinaatinlehdillä, basilikalla tai ruccolalla.