Menu

Raaka-aineet

+

Kastike

Kuorrutus


Tällä helpolla ohjeella valmistat helposti ja kustannustehokkaasti uunissa valmistuvaa kalaa. Kastikkeen raaka-aineet sekoitetaan vain kylmänä ja kaadetaan kalojen päälle ja uuni hoitaa loput. Voit vaihtaa seikuution tilalle esimerkiksi turskan seläkettä tai annosleikattuja lohipaloja. Reseptiä voi helposti maustaa mieleisekseen. 


Yhdestä 20 annoksen ohjeesta tulee 1/1 65mm Gn vuoka

...

Valmistus

  1. Kastike

    • Annostele jäiset kalakuutiot vuokaan.
    • Mittaa ruokakerma ja vesi sekoittavaan pataan, yleiskoneeseen tai muuhun sekoitus astiaan. 
    • Yhdistä keskenään kalaliemijauhe, kylmäliukoinen tärkkelys, vaalea peruskastike, suola ja sokeri. 
    • Sekoita kuiva-ainekset nesteiden joukkoon voimakkaasti yhteen suuntaan sekoittaen. 
    • Lisää lopuksi sitruunamehu. 
    • Anna kastikkeen turvota hetki. 
    • Annostele kastike kalakuutioiden päälle ( 1 vuoka = 1L kastiketta ja 2,2 kg kalaa ). 
    • Valmista kuorrute ja ripottele kuorrutus tasaisesti päälle. 
    • Paista yhdistelmäpaistolla 150 asteessa kosteus 30% noin 45 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on yli 85 astetta. 
    • Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

    • Huom ! Muutoin ruoan voi kasata vuokiin jo aikaisemmin, kuorrutus vettyy kylmäsäilytyksessä ja siksi se kannattaa laittaa pinnalle vasta ennen paistoa. Kalavuoan voi valmistaa myös ilman kuorrutusta. 
  2. Kuorrutus

    • Sekoita astiassa rypsiöljy, knorr provence tahnmauste ja savupaprikajauhe sekaisi. 
    • Lisää joukkoon pankojauho/korppujauho ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon paahdettusipuli ja juustoraaste.
    • Ripoittele tasaisesti kalan päälle
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu