Menu

Raaka-aineet

+

Liha

  • Peuran reisi, peuran filee tai muu riista 700.0 g
  • Suola 100.0 g
  • Sokeri 100.0 g

Mausteseos

Puolukka-relissi

Sienimajoneesi

Hapankorppu (ruis)

  • Ruisleipää, pieniksi paloiksi murrettu 100.0 g
  • Voi 50.0 g

Friteeratut osterivinokkaat

Västerbotten-juusto

  • Västerbotten-juusto 80.0 g

Pohjoismaissa on viime vuosina ollut trendinä erilaiset tartarit ja carpacciot.Halusin myös sisällyttää tähän ruokalajiin ikivanhan säilöntämenetelmän, pikkelöinnin, joka myös tuo esiin paremmin lihan makua. Tämä resepti on kehittynyt versio klassisesta italialaisesta carpacciosta, mutta pohjoismaisilla raaka-aineilla ja mauilla

...

Valmistus

  1. Liha

    • Poista lihasta kalvot ja jänteet.
    • Hiero suola ja sokeri huolellisesti lihaan, laita sitten vakuumipussiin ja vakumoi. Anna suolaantua noin 24 tuntia.
    • Poista pussi ja huuhtele liha nopeasti vedessä. Kuivaa huolellisesti talouspaperilla.
    • Pyörittele liha mausteseoksessa. Kuumenna paistinpannu ja ruskista liha ilman rasvaa, kunnes se on ruskistunut. Jäähdytä ja leikkaa sitten ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai leikkurilla.
  2. Mausteseos

    • Jauha sinapinsiemenet, herkkutatit, chilihiutaleet, timjami ja korianterinsiemenet täysin murskaksi.
    • Sekoita muiden ainesten kanssa.
  3. Puolukka-relissi

    • Kuutioi omena 0,5x0,5 cm paloiksi.
    • Kuumenna kattila keskilämmöllä. Lisää puolet oliiviöljystä, salottisipuli, chili, puolet omenasta ja pitkäpippuri. Kun ne alkavat pehmetä, lisää ruskea sokeri.
    • Kun sokeri alkaa karamellisoitua, lisää puolukat ja sherryviinietikka. Kun puolukat alkavat vapauttaa nestettä, poista lämmöltä ja kaada kulhoon jäähtymään.
    • Sekoita kylmäpohja ja sitruunamehu, mausta suolalla ja jäähdytä sakeutumaan. Kiillota jäljellä olevalla oliiviöljyllä ja sekoita loput omenat juuri ennen tarjoilua
  4. Sienimajoneesi

    • Kuullota salottisipuli, valkosipuli, kuivatut sienet, pitkäpippuri ja mustapippuri keskilämmöllä kattilassa, kunnes salottisipuli on pehmennyt.
    • Lisää vesi ja Knorr sieniliemi. Anna hautua hitaasti, kunnes noin 1 dl nestettä on jäljellä.
    • Soseuta tasaiseksi ja jäähdytä.
    • Sekoita Hellmann's Professionalin, sherryviinietikan ja suolan kanssa.
  5. Hapankorppu (ruis)

    • Ruskista voi ja sekoita leipäpaloihin.
    • Paahda uunissa 160 asteessa noin 7 minuuttia. Valuta siivilässä ja aseta talouspaperille jäähtymään.
  6. Friteeratut osterivinokkaat

    • Raasta osterivinokkaat ohuiksi ja sekoita Maizena Snowflakeen rapeamman pinnan takaamiseksi.
    •  Friteeraa 180 asteessa, kunnes sienet ovat rapeita. Valuta talouspaperilla ja mausta suolalla.
  7. Västerbotten-juusto

    • Murra Västerbotten-juusto pieniksi, epäsäännöllisiksi paloiksi.
    Tarjoilu: Kokoa annos ohuilla peuranviipaleilla, sienimajoneesilla, puolukkarelissillä, kavring-leivällä, Västerbotten-juustolla, friteeratuilla osterivinokkailla ja oksaliksella.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu