Paistettua naudanfilettä, paahdettua maa-artisokkaa ja luuydinkastiketta
Ruotsin kokkimaajoukkueen resepti

Raaka-aineet
Paistettua naudanfilettä, paahdettua maa-artisokkaa ja luuydinkastiketta
Laske tämän lautasen hinta täällä:
Annosten lukumäärä
−
+
Lautasen hinta menulla
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
€7.12
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Raaka-aineen merkki
Nimi
Hinta euroissa
Määrä
Osan hinta ruuasta (%)
Yhteenlaskettu kustannus
Sisäfile:
Naudan sisäfilee
/kg
1.8 kg
0%
Flora Aromiöljy 2,4 L
/ml
0.0 ml
0%
Suola ja mustapippuri
/g
0.0 g
0%
Maa-artisokka:
Maa-artisokka
/kg
1.2 kg
0%
Rosmariini
/g
0.0 g
0%
Valkosipuli
/g
0.0 g
0%
Flora Aromiöljy 2,4 L
/dl
1.0 dl
0%
Rama Professional Fraiche 24 % maitopohjainen kasvirasvasekoite 1L
/dl
1.0 dl
0%
Viinietikkajauhe
/g
0.0 g
0%
Luuydinkastike:
punasipuli
/g
100.0 g
0%
Sokeri
/g
20.0 g
0%
Punaviini
/l
0.3 l
0%
Knorr Professional Demi Glace 1 L
/l
0.3 l
0%
Punaviinietikka
/g
0.0 g
0%
Luuydin, puhdistettu
/kg
0.3 kg
0%
Salottisipuli
/g
50.0 g
0%
Ruohosipuli
/g
0.0 g
0%
Hopeasipuli:
Sipuli, mieto
/kg
0.3 kg
0%
merisuola
/kg
0.0 kg
0%
Kasvispaistos:
Osterivinokas
/kg
0.3 kg
0%
Punasalaatti
/g
100.0 g
0%
Flora Aromiöljy 2,4 L
/dl
0.0 dl
0%
Raaka-aineen nimi
/
Vastuunvapauslauseke: Esitetyt hinnat ovat arvioita, jotka perustuvat tukkujen markkinahintoihin. Hinnat ovat alttiita muutoksille, kausivaihteluille ja tarjonnan määrälle. Unilever Food Solutionsia ei voi pitää vastuussa vaihteluista tai eroista todellisiin hintoihin.
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Sisäfile:
-
Naudan sisäfilee 1.8 kg
-
Flora Aromiöljy 2,4 L
-
Suola ja mustapippuri
Maa-artisokka:
-
Maa-artisokka 1.2 kg
-
Rosmariini
-
Valkosipuli
-
Flora Aromiöljy 2,4 L 1.0 dl
-
Rama Professional Fraiche 24 % maitopohjainen kasvirasvasekoite 1L 1.0 dl
-
Viinietikkajauhe
Luuydinkastike:
-
punasipuli 100.0 g
-
Sokeri 20.0 g
-
Punaviini 0.3 l
-
Knorr Professional Demi Glace 1 L 0.3 l
-
Punaviinietikka
-
Luuydin, puhdistettu 0.3 kg
-
Salottisipuli 50.0 g
-
Ruohosipuli
Hopeasipuli:
-
Sipuli, mieto 0.3 kg
-
merisuola
Kasvispaistos:
-
Osterivinokas 0.3 kg
-
Punasalaatti 100.0 g
-
Flora Aromiöljy 2,4 L
Valmistus
-
Sisäfile:
Puhdista häränfile.Ota fileeseenhyvä väri paistinpannullaja kypsennä 120-asteisessa kiertoilmauunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 52 astetta. Mausta suolalla ja pippurilla. -
Maa-artisokka:
Pese kilo maa-artisokkia harjalla puhtaiksi ja pilko ne. Paista öljyn, rosmariinin ja valkosipulin kanssa täysin kypsäksi. Voi lisätä tilkan vettä kypsennyksen aikana. Murskaa kypsät maa-artisokat karkeaksi murskaksi ja mausta Knorr Fraichella, suolalla ja pippurilla. Harjaa loput maa-artisokat puhtaiksi ja höylää ohuiksi lastuiksi mandoliinilla ja laita suolaveteen 10 minuutiksi. Valuta lastut hyvin ja kuivaa pyyhkeellä. Friteeraa rapeiksi kuumassa öljyssä. Mausta suolalla ja viinietikkajauheella. -
Luuydinkastike:
Liota luuydintä yön yli jääkaapissa 1 litrassa vettä ja 1 desilitrassa viinietikkaa. Kylmäsavusta luuytimiä hetken ajan ja kuutioi pieniksi paloiksi. Freesaa hienonnettuja punasipuleita kattilassa viiden minuutin ajan. Lisää sokeri ja anna karamellisoitua hetken ajan. Lisää punaviini ja keitä, kunnes nestettä on jäljellä puolet. Lisää demi glace ja keitä hiukan kasaan. Siivilöi kastike. Mausta punaviinietikalla, suolalla ja pippurilla.Kuutioi salottisipulit ja leikkaaruohosipuli. Sekoita luuydin ja sipulit kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua. -
Hopeasipuli:
Kypsennä hopeasipuleita merisuolapedillä 160-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia. Kuori ja puolita sipulit. Paahda sipulien leikkuupinnat kuumalla paistinpannulla tai tohottimella. -
Kasvispaistos:
Siivuta osterivinokkaat ja paista rapeiksi aromiöljyssä. Huuhdo ja revi punasalaatti. Sekoita paistettujen osterivinokkaiden joukkoon ja mausta suolalla sekä pippurilla.