Menu

Työskentelen...

Jatka

Olemme päivittäneetsisällön toimialasi perusteella

Raaka-aineet

+

Moussaka

Valmistus

  1. Moussaka

    • Leikkaa munakoisot ½ cm paksuiksi siivuiksi ja ruskista ne oliiviöljyssä niin, että ne saavat väriä kummaltakin puolelta. Aseta sivuun
    • Kuullota sipuli ja valkosipuli niin, että ne eivät saa väriä, lisää jauheliha ja paista koko ajan sekoittaen siten, että se murustuu. Mausta suolalla 
    • Lisää MAILLE punaviinietikkaa ja anna kiehua täysin kokoon. 
    • Lisää tomaattipyree, Knorr Tomatino, Knorr lihaliemi ja vesi sekä oregano, chilihiutaleet, laakerinlehdet ja kaneli. 
    • Anna kastikkeen kiehua alhaisella lämmöllä 30 minuuttia, kunnes se paksuuntuu. Mausta sokerilla.
    • Kuori perunat ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi mandoliiniraudalla, höyrytä uunissa 5 minuuttia. 
    • Keitä maito ja kerma, sulata voi juustokastikkeeseen ja vatkaa jauhot sekaan. Lisää kerma-maitoseos ja paksuta kastike keittämällä sitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, lisää juusto ja mausta suolalla ja pippurilla.
    • Aseta 1/3-osa jauhelihasta gastro-vuokaan, peittele 1/3-osa perunoilla ja 1/3-osa munakoisolla, tee näin kahden kerroksen verran ja kuorruta juustokastikkeella.
    • Paista uunissa 165 asteessa 30 minuuttia.

Subscribe for our eNewsletter