Maille Bistro Selleriä ja juustoa
Paahtamalla juurisellerin saat sen täyteläisen maun esiin. Juusto kreemin voi halutessaan tehdä mistä tahansa kovasta juustosta.

Raaka-aineet
Maille Bistro Selleriä ja juustoa
Laske tämän lautasen hinta täällä:
Annosten lukumäärä
−
+
Lautasen hinta menulla
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
€204.61
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Raaka-aineen merkki
Nimi
Hinta euroissa
Määrä
Osan hinta ruuasta (%)
Yhteenlaskettu kustannus
vuohen gruyere kreemi
Maille Dijon Originale Sinappi 6 x 865g
/g
15.0 g
0%
Maille valkoviinietikka
/ml
15.0 ml
0%
Valkosipuli
/g
10.0 g
0%
Vuohen Gruyere
/g
100.0 g
0%
Kananmuna
/kpl
1.0 kpl
0%
Sokeri
/g
10.0 g
0%
Rypsiöljy
/ml
500.0 ml
0%
Paahdettu juuriselleri
Juuriselleri
/kg
2.0 kg
0%
Vesi
/ml
500.0 ml
0%
Knorr Kasvisfondi tiiviste 1 L / 50 L
/ml
40.0 ml
0%

Saksanpähkinäöljy
/ml
40.0 ml
0%
Sokeri
/g
20.0 g
0%
Sherryviinietikka
/ml
20.0 ml
0%
Suola
/g
10.0 g
0%
Viimeistely
/
0.0
0%
Voi
/g
100.0 g
0%
Timjami
/g
20.0 g
0%
Selleri- omenaliemi
Varsiselleri
/g
500.0 g
0%
Omena
/g
300.0 g
0%
Omenamehu
/ml
150.0 ml
0%
Knorr Kasvisfondi tiiviste 1 L / 50 L
/ml
20.0 ml
0%

Voi
/g
50.0 g
0%
Persilja
/g
100.0 g
0%
Persilja öljy
Persilja
/g
100.0 g
0%
Rypsiöljy
/ml
400.0 ml
0%
Raaka-aineen nimi
/
Vastuunvapauslauseke: Esitetyt hinnat ovat arvioita, jotka perustuvat tukkujen markkinahintoihin. Hinnat ovat alttiita muutoksille, kausivaihteluille ja tarjonnan määrälle. Unilever Food Solutionsia ei voi pitää vastuussa vaihteluista tai eroista todellisiin hintoihin.
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
vuohen gruyere kreemi
-
Maille Dijon Originale Sinappi 6 x 865g 15.0 g
-
Maille valkoviinietikka 15.0 ml
-
Valkosipuli 10.0 g
-
Vuohen Gruyere 100.0 g
-
Kananmuna 1.0 kpl
-
Sokeri 10.0 g
-
Rypsiöljy 500.0 ml
Paahdettu juuriselleri
-
Juuriselleri 2.0 kg
-
Vesi 500.0 ml
-
Saksanpähkinäöljy 40.0 ml
-
Sokeri 20.0 g
-
Sherryviinietikka 20.0 ml
-
Suola 10.0 g
-
Viimeistely
-
Voi 100.0 g
-
Timjami 20.0 g
Selleri- omenaliemi
-
Varsiselleri 500.0 g
-
Omena 300.0 g
-
Omenamehu 150.0 ml
-
Voi 50.0 g
-
Persilja 100.0 g
Persilja öljy
-
Persilja 100.0 g
-
Rypsiöljy 400.0 ml
Valmistus
-
vuohen gruyere kreemi
- Valmista kuten majoneesi
- Mittaa astiaan sinappi, valkosipuli, etikka, juusto ja kananmuina pyöräytä sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Lisää öljy ja laske sauvasekoitin pohjalle, lähde nostamaan pikkuhiljaa ylös ja seos emulgoituu.
- Voit myös vispata öljyn ohuena nauhana joukkoon
-
Paahdettu juuriselleri
- Paahda kokonaiset sellerit kuorineen uunissa 200 asteessa noin 2 tuntia tai kunnes sellerit ovat pehmeitä ja kupsiä
- Nosta pois uunista ja anna levätä hetki.
- Kuori sellerit vielä lämpimänä ja revi suupalan kokoisiksi paloiksi
- Valmista vedestä, fondista, öljystä, sokerista, etikasta ja suolasta liemi kieahauttamalla.
- Lisää liemi ja selleri palat vakuumi pussiin tai astiaan jossa sellerit peittyvät.
- Anna tekeytä vähintää 3 tuntia
- Valuta liemi sellereistä ja pasita selleri paloja voi vaahdossa kauniin ruskeiksi
-
Selleri- omenaliemi
- Pese selleri ja omenat, leikkaa omenoista siemenkota pois ja leikkaa sellerit pienemmäksi, lisääkutteriin ja lisää 150ml omenamehua tee mehuksi.
- Kaada seos karitaliinalla vuorattuun siiviliään ja laita paino päälle.
- Kaada liemi kattilaan ja odota kunnes sakka nousee pintaan, kuori sakka pois
- Keitä mehusta noin puolet pois miedolla lämmöllä
- Lisää joukkoon Knorr kasvisfondi sekoita ja tarkista maku
- Poraa lopuksi joukkoo ruskistettu voi.
- Lisää joukkoon persilja öljyä mutta älä sekoita.
- Nostele kastike lautaselle
-
Persilja öljy
- Ryöppää persiljat varsineen nopeasti kiehuvassa vedessä ja jäähdytä jää vedessä
- Purista kaikki vesi pois persiljasta niin hyvin kuin mahdollista
- Lisää persilja ja öljy blenderiin, sekoita niin kauan kunnes öljyn väri on lähes mustan vihreää, noin 10 min
- Pyöritä blenderissä kunnes väri syvän vihreä noin 10min.
- Valuta karitaliinalla vuoratun siiviliän läpi
- Laita öljy purstoin pussiin ja jätä roikkumaan jotta öljy ja kiinto aineet erottuvat.
- Valuta pussista neste pois ja ota öljy talteen.
- Viimeistele annos öljyllä
- Käytä omena- selleri mehu kastikkeessa.