Menu

Työskentelen...

Jatka

Olemme päivittäneetsisällön toimialasi perusteella

+

vuohen gruyere kreemi

  • Maille Dijon Originale Sinappi 6 x 865g 15.0 g
  • Maille valkoviinietikka 15.0 ml
  • Valkosipuli 10.0 g
  • Vuohen Gruyere 100.0 g
  • Kananmuna 1.0 kpl
  • Sokeri 10.0 g
  • Rypsiöljy 500.0 ml

Paahdettu juuriselleri

  • Juuriselleri 2.0 kg
  • Vesi 500.0 ml
  • Saksanpähkinäöljy 40.0 ml
  • Sokeri 20.0 g
  • Sherryviinietikka 20.0 ml
  • Suola 10.0 g
  • Viimeistely
  • Voi 100.0 g
  • Timjami 20.0 g

Selleri- omenaliemi

  • Varsiselleri 500.0 g
  • Omena 300.0 g
  • Omenamehu 150.0 ml
  • Voi 50.0 g
  • Persilja 100.0 g

Persilja öljy

  • Persilja 100.0 g
  • Rypsiöljy 400.0 ml
  1. vuohen gruyere kreemi

    • Valmista kuten majoneesi
    • Mittaa astiaan sinappi, valkosipuli, etikka, juusto ja kananmuina pyöräytä sauvasekoittimella tasaiseksi. 
    • Lisää öljy ja laske sauvasekoitin pohjalle, lähde nostamaan pikkuhiljaa ylös ja seos emulgoituu. 
    • Voit myös vispata öljyn ohuena nauhana joukkoon 
  2. Paahdettu juuriselleri

    • Paahda kokonaiset sellerit kuorineen uunissa 200 asteessa noin 2 tuntia tai kunnes sellerit ovat pehmeitä ja kupsiä
    • Nosta pois uunista ja anna levätä hetki.
    • Kuori sellerit vielä lämpimänä ja revi suupalan kokoisiksi paloiksi
    • Valmista vedestä, fondista, öljystä, sokerista, etikasta ja suolasta liemi kieahauttamalla.
    • Lisää liemi ja selleri palat vakuumi pussiin tai astiaan jossa sellerit peittyvät.
    • Anna tekeytä vähintää 3 tuntia
    • Valuta liemi sellereistä ja pasita selleri paloja voi vaahdossa kauniin ruskeiksi
  3. Selleri- omenaliemi

    • Pese selleri ja omenat, leikkaa omenoista siemenkota pois ja leikkaa sellerit pienemmäksi, lisääkutteriin ja lisää 150ml omenamehua tee mehuksi.
    • Kaada seos karitaliinalla vuorattuun siiviliään ja laita paino päälle.
    • Kaada liemi kattilaan ja odota kunnes sakka nousee pintaan, kuori sakka pois
    • Keitä mehusta noin puolet pois miedolla lämmöllä
    • Lisää joukkoon Knorr kasvisfondi sekoita ja tarkista maku
    • Poraa lopuksi joukkoo ruskistettu voi.
    • Lisää joukkoon persilja öljyä mutta älä sekoita.
    • Nostele kastike lautaselle
  4. Persilja öljy

    • Ryöppää persiljat varsineen nopeasti kiehuvassa vedessä ja jäähdytä jää vedessä
    • Purista kaikki vesi pois persiljasta niin hyvin kuin mahdollista
    • Lisää persilja ja öljy blenderiin, sekoita niin kauan kunnes öljyn väri on lähes mustan vihreää, noin 10 min
    • Pyöritä blenderissä kunnes väri syvän vihreä noin 10min.
    • Valuta karitaliinalla vuoratun siiviliän läpi
    • Laita öljy purstoin pussiin ja jätä roikkumaan jotta öljy ja kiinto aineet erottuvat.
    • Valuta pussista neste pois ja ota öljy talteen.
    • Viimeistele annos öljyllä
    • Käytä omena- selleri mehu kastikkeessa.