Klassinen pippurikastike
Kun teen pippurikastiketta, käytän mielelläni kolmea erilaista pippuria, jotta kastikkeesta tulisi hieman kiinnostavampi. Halutessasi voit kaltata pippurit, jolloin kastike on hieman miedompi. Tarjoile täydellisesti paahdetun pihvin tai ankanrinnan kanssa.
/Daniel Müllern

Raaka-aineet
Klassinen pippurikastike
Laske tämän lautasen hinta täällä:
Annosten lukumäärä
−
+
Lautasen hinta menulla
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
€276005.2
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Raaka-aineen merkki
Nimi
Hinta euroissa
Määrä
Osan hinta ruuasta (%)
Yhteenlaskettu kustannus
Kastike
Mustapippuri, kokonainen
/g
2.0 g
0%
Rosepippuri
/g
2.0 g
0%
Viherpippuri
/g
2.0 g
0%
Salottisipuli
/kpl
2.0 kpl
0%
Voi
/g
30.0 g
0%
Konjakki
/cl
50.0 cl
0%
Knorr Professional Vasikkafondi 1 L
/ml
800.0 ml
0%

Maille Dijon Originale Sinappi 1 kg
/g
15.0 g
0%

Kuohukerma
/ml
400.0 ml
0%
Maizena maissitärkkelys 2,5 kg
/g
15.0 g
0%

Suola
/g
0.0 g
0%
Raaka-aineen nimi
/
Vastuunvapauslauseke: Esitetyt hinnat ovat arvioita, jotka perustuvat tukkujen markkinahintoihin. Hinnat ovat alttiita muutoksille, kausivaihteluille ja tarjonnan määrälle. Unilever Food Solutionsia ei voi pitää vastuussa vaihteluista tai eroista todellisiin hintoihin.
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Kastike
-
Mustapippuri, kokonainen 2.0 g
-
Rosepippuri 2.0 g
-
Viherpippuri 2.0 g
-
Salottisipuli 2.0 kpl
-
Voi 30.0 g
-
Konjakki 50.0 cl
-
Kuohukerma 400.0 ml
-
Suola
Valmistus
-
Kastike
Aloita jauhamalla tai sekoittamalla pippurit karkeasti. Keitä vasikanfondia, kunnes sitä on jäljellä noin 4–5 dl. Kuullota paprika ja sipuli voissa. Lisää konjakki ja flambeeraa sytyttämällä alkoholi tuleen. Lisää redusoitu vasikanliemi. Kiehauta. Kaada joukkoon kerma ja keitä tasaiseksi. Sakeuta kastike MAIZENA-maissitärkkelyksellä, johon on sekoitettu vähän vettä. Mausta kastike dijon-sinappilla ja suolalla.