Kenialainen kanapata Biryani
Biryani on Intialainen mausteseos, jota käytetään riisi maustamiseen. Keniassa sitä käytetään enimmäkseen patojen mausteena. Tämän mausteisen padan voi valmistaa kalasta, lihasta tai kasviksista.

Raaka-aineet
Biryani-mausteseos:
-
Kaneli, jauhettu 10 g
-
Neilikka, jauhettu 10 g
-
Mustapippuri, jauhettu 10 g
-
Kardemumma, jauhettu 10 g
-
Korianteri, jauhettu 10 g
-
Kurkuma 10 g
-
Juustokumina 10 g
Marinoitu ja paahdettu broileri:
-
Broilerin luuton paistileike 1 kg
-
Biryani-mausteseos 30 g
-
Limemehu 0.5 dl
-
Suola
Kastike:
-
Keltasipuli 0.4 kg
-
Tomaattipyre 0.2 kg
-
Vesi 0.25 l
-
Suola
Valmistus
-
Biryani-mausteseos:
- Sekoita jauhetut mausteet keskenään.
- Säilytä kannellisessa purkissa.
-
Marinoitu ja paahdettu broileri:
- Sekoita Knorr Fraiche, biryani-mausteseos, limemehu ja suola keskenään.
- Pyörittele broilerinpalat marinadissa ja anna maustua kaksi tuntia, mutta mieluiten yön yli.
- Paahda broilerit 220 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
-
Kastike:
- Kuullota sipuleita Aromiöljyssä, kunnes ovat pehmenneet.
- Lisää kurkuma, maustepyreet ja tomaattipyre.
- Kuullota vielä minuutin ajan.
- Lisää Tomatino, vesi ja kanafondi.
- Hauduta 15 minuuttia.
- Lisää paahdetut broilerit ja broilerien paistoliemet joukkoon.
- Hauduta vielä hetki ja mausta.
- Tarjoile keitetyn riisi ja limen lohkojen kera.