Katajasuolattu siika
"Katajasuolattuja kaloja on tullut tehtyä monesti eri muodoissa, joten tekotapa ja tuote oli entuudestaan tuttu. Katajanmarja makuna mielestäni sopii hyvin jouluun. Dressing katajanmarjasta oli ehdoton lisä jota en ollut aiemmin kokeillut, mutta osoittautui erinoimaiseksi. Ja marinoitu kurkku toimii lisukkeena aina."
Suomen Kokkimaajoukkueen kapteeni Matias Haapsaari

Raaka-aineet
Katajasuolattu siika
Laske tämän lautasen hinta täällä:
Raaka-aineen merkki
Katajasuolattu siika
Katajanmarja dressing


Marinoitu kurkku

Raaka-aineen nimi
Katajasuolattu siika
-
Siika, file 600.0 g
-
Merisuola, karkea 600.0 g
-
Sokeri 200.0 g
-
Katajanmarja 100.0 g
Katajanmarja dressing
-
Rypsiöljy 240.0 g
-
Katajanmarja 40.0 g
-
Sokeri 200.0 g
Marinoitu kurkku
-
Kurkku 600.0 g
-
Sokeri 100.0 g
-
Vesi 100.0 ml
-
Rosmariinin oksa 1.0 kpl
Valmistus
-
Katajasuolattu siika
Aja hienoksi suola ja katajat. Mixaa sokerin kanssa. Peittele kalat sokerisuolalla. Anna graavaantua 2h -
Katajanmarja dressing
Blendaa katajan marjoista, dijonista, etikoista ja öljystä dressing. -
Marinoitu kurkku
Leikkaa kurkusta pitkittäin ohuita siivuja tai palloja ja laita jääveteen. Marinoi 1-1-1 liemessä.
-
Step 4
Kun kalat on suolaantunut, huuhtele ja siivuta ohueksi. Viimeistele kataja dressingillä ja koristele kurkuilla.