Menu

Raaka-aineet

+

Katajasuolattu siika

  • Siika, file 600.0 g
  • Merisuola, karkea 600.0 g
  • Sokeri 200.0 g
  • Katajanmarja 100.0 g

Katajanmarja dressing

Marinoitu kurkku


"Katajasuolattuja kaloja on tullut tehtyä monesti eri muodoissa, joten tekotapa ja tuote oli entuudestaan tuttu. Katajanmarja makuna mielestäni sopii hyvin jouluun. Dressing katajanmarjasta oli ehdoton lisä jota en ollut aiemmin kokeillut, mutta osoittautui erinoimaiseksi. Ja marinoitu kurkku toimii lisukkeena aina."
Suomen Kokkimaajoukkueen kapteeni Matias Haapsaari

...

Valmistus

  1. Katajasuolattu siika

    Aja hienoksi suola ja katajat. Mixaa sokerin kanssa. Peittele kalat sokerisuolalla. Anna graavaantua 2h  
  2. Katajanmarja dressing

    Blendaa katajan marjoista, dijonista, etikoista ja öljystä dressing.  
  3. Marinoitu kurkku

    Leikkaa kurkusta pitkittäin ohuita siivuja tai palloja ja laita jääveteen. Marinoi 1-1-1 liemessä. 
  4. Step 4

    Kun kalat on suolaantunut, huuhtele ja siivuta ohueksi. Viimeistele kataja dressingillä ja koristele kurkuilla.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu