Inkiväärillä ja chilillä maustettu kurpitsakeitto
Keittoruoat ovat Ecuadorille tyypillisiä. Yksi suosituimmista on kurpitsakeitto, joka valmistetaan calabaza-kurpitsasta. Se on pieni ja pitkulainen vihreä kurpitsa, jonka hedelmäliha on oranssia. Pohjoismaissa on helpointa käyttää myskikurpitsaa, joka sopii mainiosti myös tähän reseptiin.

Raaka-aineet
Inkiväärillä ja chilillä maustettu kurpitsakeitto
Laske tämän lautasen hinta täällä:
Annosten lukumäärä
−
+
Lautasen hinta menulla
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
€1.03
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Raaka-aineen merkki
Nimi
Hinta euroissa
Määrä
Osan hinta ruuasta (%)
Yhteenlaskettu kustannus
Työohje
Myskikurpitsa
/kg
2.0 kg
0%
Sipuli
/kg
0.15 kg
0%
Omena
/kg
0.35 kg
0%
Flora Aromiöljy 2,4 L
/dl
0.5 dl
0%
Vesi
/l
2.0 l
0%
Sitten
Rama Professional Kuohu Laktoositon 30% 1L
/l
0.1 l
0%
Sitruunamehu
/dl
0.6 dl
0%
Sitruunan kuori
/g
4.0 g
0%
Knorr Savuchili Puré Professional 750g
/g
15.0 g
0%

Knorr Inkivääri Puré Professional 750g
/g
40.0 g
0%

Knorr Valkosipuli Puré Professional 750g
/g
24.0 g
0%

Points
Kala: ei
Pähkinä: ei
Knorr Kanafondi, tiiviste 1 L /50 L
/l
0.1 l
0%

Points
Sinappi: ei
Seesaminsiemen: ei
Lisäksi
Kurpitsansiemen
/g
50.0 g
0%
Korianteri, tuore
/g
10.0 g
0%
Turkkilainen jogurtti
/kg
0.15 kg
0%
Raaka-aineen nimi
/
Vastuunvapauslauseke: Esitetyt hinnat ovat arvioita, jotka perustuvat tukkujen markkinahintoihin. Hinnat ovat alttiita muutoksille, kausivaihteluille ja tarjonnan määrälle. Unilever Food Solutionsia ei voi pitää vastuussa vaihteluista tai eroista todellisiin hintoihin.
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Työohje
-
Myskikurpitsa 2.0 kg
-
Sipuli 0.15 kg
-
Omena 0.35 kg
-
Flora Aromiöljy 2,4 L 0.5 dl
-
Vesi 2.0 l
Sitten
-
Rama Professional Kuohu Laktoositon 30% 1L 0.1 l
-
Sitruunamehu 0.6 dl
-
Sitruunan kuori 4.0 g
Lisäksi
-
Kurpitsansiemen 50.0 g
-
Korianteri, tuore 10.0 g
-
Turkkilainen jogurtti 0.15 kg
Valmistus
-
Työohje
- Kuullota sipulia, kurpitsaa ja omenaa aromiöljyssä 5 minuuttia. Sekoita seosta aina välillä. Lisää vesi ja anna hautua, kunnes kurpitsa on pehmeää n. 20 minuuttia.
-
Sitten
- Lisää Knorr Kuohu, sitruunamehu, sitruunan kuori, puréet ja kanafondi. Kiehauta keitto. Sekoita keitto tasaiseksi sauvasekoittimella.
-
Lisäksi
- Ripottele keiton päälle paahdettuja kurpitsansiemeniä ja tuoretta korianteria, lisää nokare jogurttia ja tarjoile. Keiton kanssa tarjoillaan myös vastapaistettua leipää ja juustoa.