Menu

Raaka-aineet

+

Naudan sisäfilee

  • Naudan sisäfilee 2000.0 g

Ankanmaksa mureke

  • Kanan rintapala 270.0 g
  • Ankanmaksa 50.0 g
  • Suola 12.0 g
  • Kuohukerma 300.0 g

"Kebab" massa

  • Naudan sisäfilee 400.0 g
  • Pekoni 100.0 g
  • Mustapippuri myllystä jauhettu 2.0 g
  • Tattipöly 5.0 g
  • Suola 12.0 g

Torchon, kasaaminen

  • Pekoni 170.0 g

Tryffelillä maustettua punaviinikastiketta

Tryffeli-perunakreemi

  • Peruna, puikula 450.0 g
  • Voi 300.0 g
  • Täysmaito 150.0 g
  • Suola 8.0 g
  • Tryffelipaste 10.0 g

Suomen Bocuse d´Or edustaja Johan Kurkela valmistaa taivaallisen tryffelillä maustetun punaviinikastikkeen käyttämällä Knorr Professional DEMI GLACEa kastikkeen pohjana. Klassinen ankanmaksasta valmistettu Torchon joka on kääritty sisäfileen ympärille, sulaa kielelle kuin maukas täyteläinen maustettu voi. 

...

Valmistus

  1. Naudan sisäfilee

    Putsaa filee kalvottomaksi ja pyöristä veitsellä tasakokoiseksi, säästä renssi-palat talteen myöhempää käyttöä varten. Kääri filee kelmuun ja pakasta hieman kohmeiseksi. Valmista fileen jäätyessä ankanmaksa-mureke sekä kebab-massa. 
  2. Ankanmaksa mureke

    Aja kananrinta, ankanmaksa ja suola kutterissa sileäksi massaksi. Emulgoi kerma joukkoon ohuena nauhana. Paseeraa ja pakkaa vakuumipussiin.
  3. "Kebab" massa

    Jauha kaikki liha lihamyllyn läpi. Yhdistä raaka-aineet yleiskoneen kulhossa ja vatkaa lavalla puoliteholla yhtenäiseksi massaksi, noin 4min. Kauli ohuelti kelmun taikka kahden leivinpaperin väliin. Säilytä kylmässä.
  4. Torchon, kasaaminen

    Poista filee kelmusta. Kääri filee kebab massaan. Levitä pekoniviipaleet lomittain kelmun päälle. Kuorruta pekoni ohuelti ankanmaksa murekkeella. Kääri kebab massan päälle niin että pekoni jää päällimäiseksi kerrokseksi. Kääri rulla kelmuun. Kypsennä 65c höyryuunissa kunnes sisälämpö on 52c. Anna lihan vetäytyä huoneenlämmössä vähintään 30min, poista kelmusta. paista pannulla pekoniin kaunis väri vaahtovoissa, viipaloi. Mausta leikkuupinta suolalla ja pippurilla.
  5. Tryffelillä maustettua punaviinikastiketta

    Leikkaa kastikepohjan kasvikset veitsellä pienemmäksi. Freesaa kasvikset öljyssä, lisää punaviini ja redusoi siirapiksi. Lisää Knorr Professional DEMI GLACE ja redusoi puoleen. Lisää yrtit, mausteet ja tryffelitahna, kiehauta, siirrä pois levyltä ja anna maustua 10min. Siivilöi kastikesiivilän läpi. Mausta lopuksi etikalla ja suolalla.
  6. Tryffeli-perunakreemi

    Vakumoi perunat, voi ja maito vakuumipussiin ja kypsennä 100c höyryuunissa 50min, paseeraa perunamyllyn läpi kattilaan. Vatkaa nuolijalla kreemiksi, mausta suolalla ja tryffelitahnalla.
  7. Lisäksi

    paistettuja siitakesieniä 
    rapeaksi paahdettua mustakaalia  
    koristeeksi: syötäviä versoja ja kukkia sekä ohuelti viipaloitua siitakesientä
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu