Härän sisäfileetä ”Torchon”, tryffelillä maustettua punaviinikastiketta, perunakreemiä ja kauden kasviksia.
Suomen Bocuse d´Or edustaja Johan Kurkela valmistaa taivaallisen tryffelillä maustetun punaviinikastikkeen käyttämällä Knorr Professional DEMI GLACEa kastikkeen pohjana. Klassinen ankanmaksasta valmistettu Torchon joka on kääritty sisäfileen ympärille, sulaa kielelle kuin maukas täyteläinen maustettu voi.

Raaka-aineet
Härän sisäfileetä ”Torchon”, tryffelillä maustettua punaviinikastiketta, perunakreemiä ja kauden kasviksia.
Laske tämän lautasen hinta täällä:
Annosten lukumäärä
−
+
Lautasen hinta menulla
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
€70.29
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Raaka-aineen merkki
Nimi
Hinta euroissa
Määrä
Osan hinta ruuasta (%)
Yhteenlaskettu kustannus
Naudan sisäfilee
Naudan sisäfilee
/g
2000.0 g
0%
Ankanmaksa mureke
Kanan rintapala
/g
270.0 g
0%
Ankanmaksa
/g
50.0 g
0%
Suola
/g
12.0 g
0%
Kuohukerma
/g
300.0 g
0%
"Kebab" massa
Naudan sisäfilee
/g
400.0 g
0%
Pekoni
/g
100.0 g
0%
Mustapippuri myllystä jauhettu
/g
2.0 g
0%
Tattipöly
/g
5.0 g
0%
Suola
/g
12.0 g
0%
Torchon, kasaaminen
Pekoni
/g
170.0 g
0%
Tryffelillä maustettua punaviinikastiketta
Punaviini
/g
150.0 g
0%
Knorr Professional Demi Glace 1 L
/g
0.0 g
0%

Rypsiöljy
/g
15.0 g
0%
Siitakesieni
/g
100.0 g
0%
Salottisipuli
/g
200.0 g
0%
Juuriselleri
/g
50.0 g
0%
Valkosipulinkynsi
/g
10.0 g
0%
Timjaminoksa
/kpl
5.0 kpl
0%
Rosmariinin oksa
/kpl
2.0 kpl
0%
Laakerinlehti
/kpl
1.0 kpl
0%
Tähtianis
/kpl
1.0 kpl
0%
Mustapippuri,kokonainen
/kpl
10.0 kpl
0%
Pitkäpippuri
/kpl
5.0 kpl
0%
Tryffelipaste
/g
10.0 g
0%
Maille Sherryviinietikka 500 ml
/g
10.0 g
0%

Suola
/g
0.0 g
0%
Tryffeli-perunakreemi
Peruna, puikula
/g
450.0 g
0%
Voi
/g
300.0 g
0%
Täysmaito
/g
150.0 g
0%
Suola
/g
8.0 g
0%
Tryffelipaste
/g
10.0 g
0%
Raaka-aineen nimi
/
Vastuunvapauslauseke: Esitetyt hinnat ovat arvioita, jotka perustuvat tukkujen markkinahintoihin. Hinnat ovat alttiita muutoksille, kausivaihteluille ja tarjonnan määrälle. Unilever Food Solutionsia ei voi pitää vastuussa vaihteluista tai eroista todellisiin hintoihin.
Raaka-aineiden yhteenlaskettu kustannus
Yhden annoksen hinta
Raaka-aineiden kustannus (%)
Naudan sisäfilee
-
Naudan sisäfilee 2000.0 g
Ankanmaksa mureke
-
Kanan rintapala 270.0 g
-
Ankanmaksa 50.0 g
-
Suola 12.0 g
-
Kuohukerma 300.0 g
"Kebab" massa
-
Naudan sisäfilee 400.0 g
-
Pekoni 100.0 g
-
Mustapippuri myllystä jauhettu 2.0 g
-
Tattipöly 5.0 g
-
Suola 12.0 g
Torchon, kasaaminen
-
Pekoni 170.0 g
Tryffelillä maustettua punaviinikastiketta
-
Punaviini 150.0 g
-
Rypsiöljy 15.0 g
-
Siitakesieni 100.0 g
-
Salottisipuli 200.0 g
-
Juuriselleri 50.0 g
-
Valkosipulinkynsi 10.0 g
-
Timjaminoksa 5.0 kpl
-
Rosmariinin oksa 2.0 kpl
-
Laakerinlehti 1.0 kpl
-
Tähtianis 1.0 kpl
-
Mustapippuri,kokonainen 10.0 kpl
-
Pitkäpippuri 5.0 kpl
-
Tryffelipaste 10.0 g
-
Suola
Tryffeli-perunakreemi
-
Peruna, puikula 450.0 g
-
Voi 300.0 g
-
Täysmaito 150.0 g
-
Suola 8.0 g
-
Tryffelipaste 10.0 g
Valmistus
-
Naudan sisäfilee
Putsaa filee kalvottomaksi ja pyöristä veitsellä tasakokoiseksi, säästä renssi-palat talteen myöhempää käyttöä varten. Kääri filee kelmuun ja pakasta hieman kohmeiseksi. Valmista fileen jäätyessä ankanmaksa-mureke sekä kebab-massa. -
Ankanmaksa mureke
Aja kananrinta, ankanmaksa ja suola kutterissa sileäksi massaksi. Emulgoi kerma joukkoon ohuena nauhana. Paseeraa ja pakkaa vakuumipussiin. -
"Kebab" massa
Jauha kaikki liha lihamyllyn läpi. Yhdistä raaka-aineet yleiskoneen kulhossa ja vatkaa lavalla puoliteholla yhtenäiseksi massaksi, noin 4min. Kauli ohuelti kelmun taikka kahden leivinpaperin väliin. Säilytä kylmässä. -
Torchon, kasaaminen
Poista filee kelmusta. Kääri filee kebab massaan. Levitä pekoniviipaleet lomittain kelmun päälle. Kuorruta pekoni ohuelti ankanmaksa murekkeella. Kääri kebab massan päälle niin että pekoni jää päällimäiseksi kerrokseksi. Kääri rulla kelmuun. Kypsennä 65c höyryuunissa kunnes sisälämpö on 52c. Anna lihan vetäytyä huoneenlämmössä vähintään 30min, poista kelmusta. paista pannulla pekoniin kaunis väri vaahtovoissa, viipaloi. Mausta leikkuupinta suolalla ja pippurilla. -
Tryffelillä maustettua punaviinikastiketta
Leikkaa kastikepohjan kasvikset veitsellä pienemmäksi. Freesaa kasvikset öljyssä, lisää punaviini ja redusoi siirapiksi. Lisää Knorr Professional DEMI GLACE ja redusoi puoleen. Lisää yrtit, mausteet ja tryffelitahna, kiehauta, siirrä pois levyltä ja anna maustua 10min. Siivilöi kastikesiivilän läpi. Mausta lopuksi etikalla ja suolalla. -
Tryffeli-perunakreemi
Vakumoi perunat, voi ja maito vakuumipussiin ja kypsennä 100c höyryuunissa 50min, paseeraa perunamyllyn läpi kattilaan. Vatkaa nuolijalla kreemiksi, mausta suolalla ja tryffelitahnalla. -
Lisäksi
paistettuja siitakesieniärapeaksi paahdettua mustakaaliakoristeeksi: syötäviä versoja ja kukkia sekä ohuelti viipaloitua siitakesientä