Chakchouka – munia tomaattikastikkeessa
Uunissa tomaattikastikkeessa kypsennetyt kananmunat kuulostavat ehkä hieman omituisilta, mutta ne ovat yllättävän hyviä. Jos haluat tulisemman makuisen, älä nuukaile harissan kanssa. Harissa on olennainen osa Tunisialaista keittiötä.

Raaka-aineet
Valmistus
-
Keltasipuli 0.5 kg
-
Paprika, punainen 1 kg
-
Oliiviöljy 0.1 l
-
Tomaattipyre 50 g
-
Harissa 30 g
-
Juustokumina 3 g
-
Timjami 3 g
-
Suola ja mustapippuri
-
Lehtipersilja
-
Kananmuna 10 kpl
Valmistus
-
Valmistus
- Kuullota keltasipuleita ja paprikoita oliiviöljyssä, kunnes ovat pehmenneet.
- Lisää tomaattipyre, maustetahnat ja kuivamausteet. Freesaa minuutin ajan.
- Lisää Tomatino ja mausta suolalla sekä pippurilla.
- Hauduta kastiketta 15 minuuttia.
- Kaada kastike vuokaan ja riko kananmunat kastikkeen päälle, erilleen toisistaan. Paista uunissa 175 asteessa n. 10 minuuttia kunnes valkuaiset ovat jähmettyneet ja keltuaiset ovat hieman löysiä.
- Ripottele päälle persiljaa ja tarjoile rapean leivän kera.