Työskentelen...

Jatka

Olemme päivittäneetsisällön toimialasi perusteella

Tiesitkö, että 42 % kuluttajista haluaa syödä enemmän kasviksia? Ja tämä luku nousee jopa 60 % saakka kaikkiruokaisten ryhmässä, joka koostuu lähinnä yli 45-vuotiaista miehistä. Pohjoismaissa on ollut nähtävissä, että flexitarismista on tullut elämäntyylivalinta kuluttajien keskuudessa ­– täällä jopa 40 % ihmisistä syö kasvisruokaa päivittäin ja samalla lihaa yhä vähemmän. Kantar Worldwide Divisionin kyselyssä ilmeni, että kasvisannoksia eivät syö ensisijaisesti vegaanit ja kasvissyöjät, vaan flexitaristit ja kaikkiruokaiset kuluttavat niistä jopa 89 %.

Helppoja vinkkejä siihen, miten teet menustasi vegaanisemman!

Voi olla, että sinun ei tarvitse muuttaa reseptejäsi ollenkaan tehdäksesi niistä vihreämpiä – voit onnistua tässä vain korvaamalla joitain yksinkertaisia raaka-aineita. Muokkaamalla menustasi vegaanisemman teet annoksistasi myös laktoosittomia ja maidottomia, mikä houkuttelee yhä enemmän uusia asiakkaita.

 • Käytä vegaanilihaa perinteisen sijaan
 • Käytä kasvispohjaisia tuotteita perinteisten maitotuotteiden sijaan
 • Käytä HELLMANN´s Vegan Mayo -majoneesia erilaisiin sekoituksiin ja kylmiin kastikkeisiin
 • Käytä palkokasveja useammin – nyt niitä on saatavilla myös pastan ja lasagnelevyjen muodossa, mikä ei pelkästään lisää annoksen proteiinin määrää, mutta tekee annoksista myös gluteenittomia (toisin kuin jos olisit käyttänyt perinteistä vehnäjauhopastaa).
 • Käytä savustettuja sieniä savustetun pekonin sijaan.  
 • Esimerkkiresepti: Jos teet makkarastroganoffia, voit korvata makkaran The Vegetarian Butchers NoChicken Chunks -soijapaloilla tai sienillä ja käyttää maidotonta ruokakermaa. Näin saat annoksesta vegaanista, laktoositonta ja maidotonta.

 

Helppoa flexaamista The Vegetarian Butcher -tuotteilla

The Vegetarian Butcher -tuotteilla on helpompi miellyttää useamman vieraan toiveita. Tuotteiden valmistus on myös helppoa ja niiden avulla voit muuntaa yhden tai useamman annoksesi vegetaariseksi tai vegaaniseksi ongelmitta. Korvaat vain perinteisen lihan Vegetarian Butcher -tuotteilla ja sinulla on nopeasti ruoka uuden sukupolven vihreille lihanrakastajille. Lisäksi pystyt ottamaan asiakkaiden yksilölliset tarpeet paremmin huomioon ja näin saavuttamaan laajemman pontentiaalisen asiakaskunnan samalla, kun pienennät ilmastovaikutustasi. Win win!

 

Suosittuja ruokamieltymyksiä ja keskimääräisiä prosenttiosuuksia globaalisti*:

 • Kaikkiruokaiset 65 % – Koostuu ensisijaisesti yli 45-vuotiaista miehistä. Syövät lihaa ja noudattavat perinteistä ruokavaliota arkisin.
 • Flexitaristit 25 % – Syövät ensisisijaisesti kasvisruokaa, mutta myös siipikarjaa ja kalaa. Punaista lihaa syövät harvemmin. Ruotsissa 40 % ihmisistä syö flexitaarisesti.
 • Pescevegetaristi 5 % – Vegetaristit, jotka syövät myös kalaa. Tänä päivänä monet pescevegetaristit kutsuvat itseään kuitenkin kasvissyöjiksi.
 • Vegetaristit 10 % – Lakto-ovo-vegetaristit syövät kasvispohjaista ruokaa, kuten myös maitotuotteita ja munia.
 • Vegaanit 5 % – Syövät ainoastaan kasvispohjaista ruokaa.

*luvut Kantar Groupin tutkimuksen mukaan

The Vegetarian Butcher

00:00

 

Vihreää maapallolle!

Useimmat ihmiset tietävät, että sillä, mitä me syömme, on vaikutusta planeetallemme ja terveydellemme. Tässä muutamia esimerkkejä pienistä muutoksista, joilla voi olla suuri merkitys sekä yksilö- että maapallotasolla.

Kasvisvariaatiot

 • Vaihtelemalla kasviksia, joita syömme, lisäämme saamiemme antioksidanttien, vitamiinien ja mineraalien määrää.

Proteiinin hyödyt

 • Korvaamalla lihan, siipikarjan ja kalan kasvisproteiineilla, vähennämme merkittävästi ilmastovaikutustamme.

Lue lisää Future50Foods-ruoista!