Menu

Kiinnostus ruokaan ja terveyteen ei taida olla mitään uutta, mutta vuosi vuodelta terveys ja ympäristö kiinnostavat asiakkaita - ja siksi meitä. Monet aiheista voivat tuntua tutuilta, mutta ovat pinnalla vuodesta toiseen. Lue,  mitä pidetään kiinnostavana juuri nyt.

1. Zero waste on yhtä kuin 100 %

Ympäristötietoisuus ei välttämättä vaikuta suoraan terveyteemme, mutta se vaikuttaa siihen ehdottomasti pitkällä aikavälillä. Siksi on hauskaa nähdä, että se, mihin olemme pyrkineet monen vuoden ajan, on nykyisin myös trendikästä. ”Kärsästä saparoon” ja ”juuresta naattiin” periaatteisiin perustuva ajattelu on itsestään selvyys monille, ja nykyään on entistä tavallisempaa viljellä itse, kompostoida ja hyödyntää keittiön jämiä — ennen kaikkea hienoissa ravintoloissa. Nyt tämä filosofia on rantautunut myös baareihin. Sano hyvästit muovipilleille ja tervehdi zero waste -cocktaileja! 

Haluatko oppia tuottamaan vähemmän jätettä? Olemme luoneet verkkosovelluksen avuksesi. Klikkaa tästä lukeaksesi lisää hävikin hallinnasta!

 

Cocktail terveys alkoholiton

 

2. Alkoholittomammat ajat

Koska pääsimme jo cocktaileihin... Viime vuonna alkoholittomat ja samalla myös terveellisemmät juomat vakiinnuttivat paikkansa menyissä. Syitä tähän on monia, mutta meidän lisääntynyt kiinnostuksemme terveyteen ei oikein sovi yhteen alkoholinkulutuksen kanssa. Viime vuonna saimme myös tutustua ja maistaa maailman ensimmäistä alkoholitonta ”viinaa”, joka lanseerattiin iskulauseen ”What to drink when you are not drinking” siivittämänä.

 

snackseja merilevächipsejä friteerattu

 

3. Uusia jännittäviä snacksejä

Ja koska juomat ovat nyt aiheena... Uudet vihreät snacksit tulevat vahvasti esiin. Nyt puhutaan merilevächipseistä, ruusukaalichipseistä, pastasnackseistä – ja oikeastaan kaikesta, minkä voi paahtaa, friteerata tai ilmakuivata rapeaksi. 

 

Fermentoitu Kombuchaa

 

4. Fermentoitu koko rahan edestä

Kohotettu tai käyttämällä valmistettu, hapatettu ja fermentoitu on ollut pitkään pinnalla, mutta trendi ei ole onneksi ohi. Se maistuu nimittäin mahtavalta! Trendikkääseen korealaiseen keittiöön kuuluu suosikki kimchi, jonka reseptin löydät täältä! Käyttämällä valmistettu koskee myös juomia, ja vaikka Kombuchaa voi tuskin pitää minään uutuutena, ehkäpä nyt on aika, jolloin entistä useampi alkaa arvostaa tätä erityistä makua. Oletko valmis?

5. Lisää Lähi-itää 

Lähi-idän täyteläiset maut sopivat tänne pimeitä kuukausia eläviin Pohjoismaihin. Se ei ole mikään ihme, kun ajatellaan ihania maustesekoituksia, värikkäitä raaka-aineita ja mietoja mutta selkeitä makuja. Monenkirjavasta Lähi-Idästä kotoisin oleva ruoka sisältää lisäksi paljon kasviksia ja on usein kasvispohjaista, mikä tekee siitä lisäksi terveellisen vaihtoehdon. Oletko sinä ja vieraasi hulluina mezeihin ja muihin Lähi-Idän ihanuuksiin? Klikkaa tästä päästäksesi reseptiin.

 

Lähi-itä vegetaarinen

 

6. Vegetaarinen voittaja

Riippumatta siitä oletko tiukka kasvissyöjä vai tunnustatko olevasi flexitarianisti, on syytä sanoa, että olemme yleisesti entistä kiinnostuneempia syömään vihreämmin. Lihaton maanantai on ilmiö, jota monet, myös me, tuemme. Haluatko lisätä kasvistarjontaasi? Tästä klikkaamalla löydät monia hyviä reseptejä, jotka on kehitetty ajatellen sekä terveyttä että ympäristöä. 

Lähteet: Professionalsecrets.se, ellematovin.se, wholefoodsmarket.com, foodfriends.se

   

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu