Menu

Ravintolassa kokki pystyy vaikuttamaan moneen osaan asiakkaan ravintolakokemuksessa, aina raaka-aineiden toimittajista ruonavalmistukseen ja tarjoiluun. Ruoan kotiinkuljetusten yleistyessä on kuitenkin uusia haasteita sen varmistamisessa, että asiakas saa varamasti ruoan yhtä laadukkaana kuin se on tarkoituettu.

Lue alta viisi vinkkiämme kuljetettavan ruoan säilymiseen herkullisena.

 

 
 
 

1:54

Koostumus & rakenne


Haaste
Pasta-annokset kastikkeineen ovat yksi haasteellisimmista annoksista, sillä kastike saattaa kuljetuksessa sakkautua tai erottua. Pasta saattaa jatkaa kypsentymistä lämpöeristetyssä kuljetuslaatikossa tai imeä itseensä kaiken kastikkeen ja annos saapuu asiakkaalle kuivana.


Ratkaisu
Pakkaa pasta ja kastike erikseen ja anna asiakkaan sekoittaa ne itse ennen syömistä. Voit myös käyttää kastikkeeseen Knorr Vaaleaa peruskastiketta tai lisätä sitä omaan kastikkeeseesi tehdäksesi kastikkeesta tasaisen.

 

Lämpötila & asettelu

Haaste
Kuljetuksessa tapahtuvien lämpötilavaihteluiden vuoksi esimerkiksi keittojen ja patojen koostumuksessa saattaa tapahtua muutoksia, joiden jälkeen niiden ulkonäkö ei vastaa odotuksia. Wokit muuttuvat helposti harmaiksi ja valjuiksi kastikkeen valuessa kuljetusastian pohjalle ja tuoreet kasvikset sekä salaatit nahistuvat lämmön vaikutuksesta.

Ratkaisu
Knorr'n muunneltua tärkkelystä sisältävät tuotteet auttavat kuljetettavaa annosta säilyttämään koostumuksensa ja rakenteen. Tai kokeile juureksia tai pikkelöityjä kasviksia, jotka kestävät lämpöä paremmin.
 

 
 
 

Pakkaus

Haaste
Aukeilevat pakkaukset ja niistä karkaileva neste kulkevat turvallisesti vuotovarmoissa pakkauksissa. Vaihtoehtoisesti kiedo ympärille hieman kelmua.


Ratkaisu
Annosten laadun lisäksi kuljetuksissa tulisi myös huomioida toimituksesta muodostuvat haasteet. Esimerkiksi nestepohjaiset annokset voivat läikkyä ja pilata ruokailuelämyksen, jos niitä ei ole pakattu asianmukaisesti tiivisti sinetöityihin astioihin.

 
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu