Menu

Ruoan kotiinkuljetuksen yleistyessä ja suosion kasvaessa on hyvä pohtia ruoan kotiinkuljetuksen aloittamista. Oli kyse sitten erilaisten toimijoiden kuten Woltin tai Foodoran hyödyntämistä tai ravintolan oman toimituspalvelun kehittämistä.

 

 
1. Pick partners with the right delivery processes

1. Valitse yhteistyökumppanit huolella

Ruoan kotiinkuljetuspalvelut vaikuttavat toimivan samalla tavalla – asiakas tekee tilauksen, palveluntarjoajan lähetti noutaa tilauksen ja toimittaa sen. Mutta kaiken tämän takana on paljon muuta.

Selvitä, miten ruokalähetit käsittelevät ruokia? Miten ruokaa säilytetään kuljetuksen aikana? Mikä on ruoan enimmäistoimitusaika? Onko palveluntarjoajalla toimiva toimitusten seurantapalvelu?

 

 
2. Ensure high food packaging integrity

2. Varmista annosten laadukas pakkaus

Ruoan toimitus kuumassa ja kosteassa pakkauksessa voi olla haastavaa, mikä vaikuttaa myös annoksen laatuun ja ruoan turvallisuuteen.

Käytä pitkäkestoisia ja laadukkaita raaka-aineita kuten Hellmann’s majoneeseja tai Knorr Peruskastikkeita. Valitse annosten pakkaukseen käytännöllisiä, laadukkaita pakkausmateriaaleja kuten paksumpia, maatuvia pakkauksia, jotka pitävät ruoan kosteana hyvin myös pitkiä aikoja.

Kaikkein tärkeimpänä, varmista, että käyttämäsi ruoan toimituspalvelu käyttää lämpöeristettyjä laukkuja, jotta ruoka pysyy lämpimänä ja tuoreena kuljetuksen ajan.

 

 
3. Use long-lasting ingredients to avoid spoilage

3. Käytä pitkäkestoisia raaka-aineita välttääksesi pilaantumisen

Pohdi, voisitko luoda erillisen ruokalistan kuljetettaviin tai take away -annoksille.

Vaihtoehtoisesti voit korvata toimitettaviin annoksiin pitkäkestoisia raaka-aineita kuten Knorr Professional Intense Flavours -maunantajia ja kastikkeita kuten Knorr peruskastikkeita muokataksesi suosituimmat annokset kuljetusta kestäviksi.

.

 
4. Run inspections for consistent, optimal food safety

4. Tee pistokokeita varmistaaksesi ruoan tasalaatuisuus ja turvallisuus

Viimeinen asia, jota ruoka-alalla toimiva haluaa, on toimittaa pilaantunutta ruokaa, joka saattaa vahingoittaa asiakkaita tai luoda mediaskandaalin.

Reseptiikan kehitys ja henkilökunnan koulutus toimitettavan ruoan valmistukseen ovat tärkeitä asioita ottaa huomioon. Suorita laaduntarkastuksia myös asiakkaan näkökulmasta eli tilaa toimitettavaa ruokaa nähdäksesi, miten annoksesi suoriutuu kuljetuksesta ja, että asettamasi laatu tuotteelle säilyy.

 
5. Make the use of sanitisers, gloves and hairnet compulsory

5. Tee käsidesifiointiaineen, kumihanskojen ja hiusverkon käytöstä pakollista 

Keittiön pitäminen siistinä on itsestään selvää ja tärkeää ruokaturvallisuuden säilyttämisessä. Etenkin flunssakaudella tästä muistuttaminen esimerkiksi erilaisten lappujen muodossa helpottaa asiasta viestimisessä.

Nämä ovat helppoja ja edullisia tapoja suojata annoksiasi ja säilyttää ruokaturvallisuus ennen toimitusta.

 
 

Laadukas ruoan kotiinkuljetus alkaa oikeanlaisista raaka-aineista.

Keskity laatuun ja toimiviin raaka-aineisiin, kun valmistat ruokaan kotiinkuljetukseen. Tutustu tuotevalikoimaamme, joilla voimme auttaa sinua onnistumaan!

Tutustu tuotevalikoimaamme.

 

 

 

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu