Menu

Nykyisin se on kuitenkin osa arkeamme, ja elintarviketeollisuus nuolee yhä haavojaan ja yrittää toipua pandemian aiheuttamista vaikeuksista. Pölyn laskeuduttua raunioista näyttää kuitenkin nousevan esiin myös myönteisiä opetuksia. Muutokset ja kehitys eivät olleet pelkästään huonoja. Voimme jopa oppia toimimaan paremmin koronaviruksesta toipuvassa maailmassa!

Pohjoismaiset keittiömestarimme ovat keränneet tänne monien rajoitustentäyteisten kuukausien ajalta valikoiman mitä inspiroivimpia ja hyödyllisimpiä ideoita, jotka haluaisimme nähdä omin silmin. Haluaisitko sinäkin?

APUA KOTIKOKEILLE - Sammi Lamminaha, Suomi

Rajoitusten aikana monet ihmiset löysivät uudelleen intohimonsa ruoanlaittoon. Yhteiskunnan avautuessa jälleen päivittäiset työmatkat, kotityöt ja arjen kiireet palasivat kuitenkin takaisin. Tämä paradoksi on luonut uuden segmentin ruokapalvelujen tarjoamisessa: esivalmistetut mutta keskeneräiset ruoat, joita voi valmistaa kotona!

Näin asiakkaamme voivat nauttia ruoanvalmistuksesta itse, mutta heidän ei tarvitse kuluttaa liikaa aikaa niiden valmisteluun. Me taas voimme toimialana korostaa sellaisen palvelun merkitystä, jota muuten käytetään pääasiassa isommissa tapahtumissa.

"Kaikkea ei tarvitse tehdä itse tyhjästä"

- Sammi Lamminaha, Suomi

lokal-mat

SUOSI PAIKALLISIA AINEKSIA - Tommi Virranta, Suomi

Maiden rajojen sulkeutuminen on lisännyt tietoisuutta paikallisyhteisöjemme monista hienoista asioista – eikä vähiten ruoasta! Paikalliset tuotteet ja ruokalajit ovat harvoin olleet yhtä suosittuja kuin nyt, joten varmista, että ne ovat mahdollisimman paljon mukana ruokalistoissasi. Tämä tukee myös pyrkimistä kestävään kehitykseen.

PIENEMPIÄ ANNOKSIA JA ENEMMÄN TYYTYVÄISYYTTÄ - Frank Jakobsen, Tanska

Turvallisuussyistä monet ravintolat alkoivat rakentaa noutopöytänsä monien pienten annosten ympärille. Asiakkaat saattoivat valita ne siten, ettei heidän tarvinnut sekoittaa niitä tai koskea mihinkään muuhun kuin siihen, mitä itse tarvitsevat.

Tämä ei ainoastaan lisännyt turvallisuutta vaan myös vahvisti ylellisyyden tunnetta, kohensi visuaalista ilmettä ja tehosti noutopöydän joustavuutta. Meidän kaikkien olisi hyvä pitää nämä asiat mielessä myös koronaviruksen jälkeisenä aikana.

"Ruoka-annokset eivät ainoastaan näytä paremmilta, vaan ne myös luovat tunteen tuoreena tarjoillusta ruoasta, vaikka noutopöytään saavuttaisiin myöhemmin"

- Frank Jakobsen, Tanska

ALKUILLASTA TULI ILTAMYÖHÄ - Martina Danielsen, Ruotsi

Kun ravintoloiden oli pakko sulkea aikaisemmin, asiakkaiden oli pakko syödä aikaisemmin. Siitä seurasi suuri oivallus! Ravintolailtojen loppuessa aikaisin ihmiset tajusivat, että he voivat mennä ulos syömään ihanaa illallista ja tulla silti ajoissa kotiin nukkumaan ja herätä seuraavana aamuna virkeinä.

Osa asiakkaista viipyy varmasti jatkossa ravintolassa myöhempään, mutta toiset jatkavat aikaisia illallisia. Voit siis lisätä kapasiteettiasi, pidentää illallistarjoiluasi ja saada enemmän maksavia asiakkaita.

"Nukut paremmin, kun et juo ja syö liian myöhään. Tunnet myös itsesi paljon raikkaammaksi seuraavana päivänä"

- Martina Danielsen, Ruotsi

mindre-menyer

SUPPEAMMAT RUOKALISTAT KOHENTAVAT TALOUTTA - Simon Marling, Norja

Monet ruokalistat kutistuivat rajoitusten aikana, eikä se kaikeksi yllätykseksi välttämättä ollutkaan huono asia! Asiakkaat lähtevät yhä tyytyväisinä, ja ravintola hallinnoi varastoaan täysin uudella tavalla, mikä auttaa välttämään ruokahävikkiä ja tekemään toiminnasta taloudellisempaa.

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu