Menu

Tuntuuko sinusta siltä, että me jankutamme ruokahävikistä? Siinä tapauksessa ilahdumme, niin oudolta kuin se kuulostaakin. Sillä ruokahävikki on meistä jankutuksen arvoinen aihe, ja jos alat väsyä kuulemaan siitä se tarkoittaa sitä, että viesti on mennyt perille. Tiedätkö jo kaiken ruokahävikistä? Sitten voit tyytyä lataamaan ihanat ja hävikkiä vähentävät reseptimme tästä alta. Haluatko piristää muistiasi siitä, miksi hävikkiä vastaan on taisteltava? Vieritä alaspäin ja lue!

Sitten jankutus loppuu. Tällä kertaa.

Paahdettu, sinappihapotettu ja ras el hanoutilla maustettu kukkakaali

Paahdettu, sinappihapotettu ja ras el hanoutilla maustettu kukkakaali

Koko kukkakaali saa olla mukana. Paahdettu, hapotettu ja hyvin tasapainoisesti viimeistelty kaikilla joulun mausteilla.

Paahdettu ja sinappihapotettu kukkakaali

  • 1 kukkakaali lehtineen, noin 1 kg ja 2 rkl Slotts-sinappia
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 1 rkl sormisuolaa
  • 2 rkl ras el hanout -maustesekoitusta, kts. 
  • resepti oikealta puolelta
  • ½ rkl  ruskeita sinapinsiemeniä
  • ½ rkl  keltaisia sinapinsiemeniä
  • 3 rkl  Winborgs etikkaa 12 %
  • 3 rkl  vettä
  • 40 g sokeria
  1. Aloita irrottamalla lehdet Suikaloi ne ohuiksi ja laita jääveteen. Sekoita sinappi ja ruokaöljy Voitele kukkakaali sinappiöljyllä ja sirottele päälle suolaa ja maustesekoitus. Paahda uunissa 150 asteessa noin 45 minuuttia.
  2. Keitä yhteen etikka, vesi ja sokeri. Laita syrjään. Keitä kattilassa noin 2 ltr vettä. Lisää sinapinsiemenet ja anna kiehua pienellä lämmöllä noin 2 minuuttia. Siivilöi ne erilleen ja lisää ne etikkaliemeen.
  3. Aseta kukkakaali kokonaisena vatiin. Kaada vesi lehdistä ja kuivaa ne. Kääntele niitä sinapinsiemenpikkelsissä ja aseta ne tasaisesti kaalinpään ylle. Tarjoile mielellään lisäsinapin kera.

Ras el hanout 1dl

  • 2 tl inkivääriä
  • 2 tl mustapippuria
  • 2 tl korianteria
  • 2 tl muskottia
  • 2 tl mausteneilikkaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl kurkumaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl savustettua pimento picantea (valinnainen)
  1. Kaikkien mausteiden on oltava jauhettuja. Sekoita ja säilytä purkissa. Lisää hiukan savuisuutta ja lämpöä pimentojauheella.

Lähteet:
Livsmedelsverket.se, 
fao.se

Joitain syitä ruokahävikin vähentämiseen!

Tiedämme monen teistä jo nyt pyrkivän heittämään pois mahdollisimman vähän ruokaa, ja että suurin ruokahävikki tapahtuu kotitalouksissa. Mutta tiedämme myös, että voi olla vaikeaa ymmärtää, miksi nämä ponnistellut kannattavat.  Tässä kerromme joitain niistä syistä jotka kannattaa muistaa ja pitää kannustimena – sen lisäksi, että noin kolmasosa maailmassa tuotetusta ruoasta jää syömättä...

Ajattele lompakkoasi!

Eivätkö yllä mainitut asiat saa sinua työskentelemään ruokahävikin vähentämiseksi? Silloin voimme aina turvautua lompakkokonstiin. Ruuan heittäminen roskiin on kuin rahan heittämistä menemään, ja harva pitää sellaisesta.

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu