Viime vuonna Daniel Müllern tarjosi uudenlaisen elämyksen, kun joulu tanssahteli kaikkien joulupöytään pienten kulhojen ja sulotuoksuisten vatien myötä. Uskomme vahvasti siihen, että tällainen joulu on tullut jäädäkseen huolimatta siitä, saammeko jonottaa puhvettia vai emme. Tuoretta, kaunista, hyvää ja loisteliaan pienimuotoista. Mitä muuta sielu vaatii? Tästä alta näet Danielin ruoat – luo joulutarjoilusi niiden avulla! Hyvää joulua!

Eteläamerikkalainen salaatti

Eteläamerikkalainen salaatti

kvinoasta, kurpitsasta ja lehtikaalista

  • 170 g Kvinoa, siemensekoitus                                        
  • 400 ml Vesi                                              
  • 2 g Suola                                                   

Paahdettu kurpitsa

  • 600 g Kurpitsa, myskikurpitsa paloiteltuna                   

  • 50 g  Flora Juokseva kasviöljyvalmiste 2,5 l                   

Salaatti


  • 100 g Sipuli, kuutioitu                              
  • 20 g Korianteri, tuoreena pilkottu            
  • 100 ml Hellmann's Sitruunavinegretti                                           
  • 200 g Lehtikaali, revittynä                                            
  • 150 g Appelsiini, viipaloitu                                           
  • 25 g Kookos, höylättynä paahdettu

Valmistelut

  1. Keitä kvinoa
  2. Keitä vesi ja lisää suola. Lisää kvinoa ja hauduta siemenet pienellä lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vesi kiehuu. Anna jäähtyä. 
  3. Paahda kurpitsa
  4. Esilämmitä uuni 225 asteeseen. Laita kurpitsa vuokaan ja pyörittele se margariinissa. Paahda kurpitsaa uunissa 15 minuuttia. Anna sen jäähtyä. 
  5. Tee salaatti
  6. Sekoita kvinoa punaisen sipulin ja korianterin kanssa ja kaada sekaan vinegretti. Sekoita mukaan kurpitsa, kvinoasekoitus, lehtikaali ja appelsiinifileet. Kaada sekaan loput vinegretistä ja koristele kookoksella. 
Musta valkosipulimajoneesi

Musta valkosipulimajoneesi

lehtikaalin kanssa

  • 50 g Lehtikaali                                            
  • 5 g Etikka, valkoviini                   
  • 200 g Hellmann's Real -majoneesi
  • Hapatettu valkosipuli

Valmistelu

  1. Musta valkosipulimajoneesi yhdessä lehtikaalin kanssa 
  2. Sekoita musta valkosipuli, Hellmann's-majoneesi ja valkoviinietikka pehmeäksi seokseksi.
  3. Leikkaa lehtikaalin lehdet pienempiin palasiin.
  4. Levitä musta valkosipulimajoneesi lehtiin.
Joulupöydässä

Joulupöydässä

Reseptivihko täynnä ideoita herkullisiin joulun makuihin

Lataa tästä
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu