Menu
Pitkä kuuma grillikesä!

Pitkä kuuma grillikesä!

Lataa reseptivihko täynnä ideoita grillaukseen ja katuruokaan. Mukana vinkkejä, miten valmistat uusia dippejä käyttäen Hellmann'sia.

Lataa tästä

Tommi Virranta & Sami Lamminaho ovat grillaukseen hurahtaneita kokkeja. Tässä he jakavat 2021 sesongin tulikuumimmat vinkit.  

Hei Tommi & Sami, mitä laitatatte grillille tänä vuonna?
– Tähän vuodenaikaan lähinnä karkeasti leikattuja vihanneksia ja The Vegetarian Butcherin NoChicken Chunkseja, sillä täällä Suomessa emme vielä saa varhaisvihanneksia. Muuten laitamme varmaan grillille lähes mitä tahansa. Luovuus on kaiken A ja O. 

Onko vihreässä grilliruoassa mielestänne tällä hetkellä jotain erityisen kuumaa?
– No, olemmehan valmistaneet ruokaa kuopassa ja avotulella ammoisista ajoista lähtien, mutta se on yhä aika cool kokkaustapa. Mutta raaka-aineiden suolaaminen, pikkelöinti tai fermentointi ennen grillausta tuntuu silti melko raikkaalta.

Vihreiden burgereiden suosio on noussut huimasti viime vuosina, mutta miten niihin saa vau-efektin?
– Jos meiltä kysyt, asiat on pidettävä yksinkertaisina. Puhtaat ja tasapainoiset maut – savuista, suolaista, makeaa, hapanta ja rasvaista. Kasvishampurilainen antaa hyvän suutuntuman, rapea salaatti tuo rakennetta ja hyvä kastike yhdistää koko ihanuuden.

Vinkkejä! Kaksi mieleen painettavaa tapaa vuoden grillikauden alla

  1. Savusta vihanneksesi – kokeile mielellään teenlehtiä ja erilaisia puulajeja.
  2. Heittäydy glaseerauksen ja marinadien maailmaan. Joissain tapauksissa marinadi toimii vielä paremmin grillauksen jälkeen.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu