Menu

Kenellekään ei liene epäselvää, että meidän on muutettava ruokatottumuksiamme. Mutta sen sijaan, että keskittyisimme siihen, minkä syöminen on vahingollista, me haluamme nostaa meille ja planeetallemme hyödyllisten raaka-aineiden tuoman syömisen ilon. Niin kai sinäkin? Napsauta tästä avataksesi Future 50 Foods -raportin! Sieltä löydä paljon hyvää luettavaa juuri tästä aiheesta.

Kestävyystyösi kannattaa pitemmän päälle!

Kokkimme Martin Lehnberg kertoo huomispäivän ruoasta ja siitä, miten kestävyysajattelu on tie menestykseen.

Millaisia raaka-aineita sinulla on tulevaisuusturvatussa ruokakaapissasi?
Makea peruna ja eri kaalivariantit ovat ylivertaisia.

Mitä viljoja, palkokasveja tai siemeniä pitäisi nostaa paremmin esille?
Peltoherne on hieno vanha hernetyyppi, jota on käytetty täällä Pohjolassa pitkään. Vielä 1900-luvulla se oli suosittu, mutta keltaiset ja vihreät herneet tunkivat sen tieltään. Ne maistuvat fantastisen hyviltä!

Mikä inspiroi sinua kestävyysasioissa?
Ensimmäinen työpaikkani kokkina oli ruotsin maanviljelijöiden keskusliiton (LRF) kurssikeskuksessa Ekerön Säbyssä Tukholman ulkopuolella. Jo silloin, 20 vuotta sitten, otimme huomioon ruoan suhteen ympäristöön. Keskus sai ensimmäinen Euroopassa Joutsenmerkin, ja me teimme läheistä yhteistyötä paikallisten maanviljelijöiden ja puutarhojen kanssa. Saimme tavarantoimittajat tekemään yhteistyötä, hankimme ympäristömerkittyjä vihanneksia ja pyrimme käyttämään enemmän kasvi- kuin lihaproteiinia. Yksinkertaisesti sanottuna, lautaselle tuli enemmän vihanneksia ja vähemmän lihaa. Mutta vastatakseni kysymykseen – pomoni oli silloin Håkan Holmström. Hän oli väsymätön voima ympäristötyössämme.

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu