Menu

Haluamme innostaa sinua valmistamaan uusia ja kiinnostavia ruokia maailman kaikista kolkista. Tämän lisäksi kestävyys on meille tärkeää. Voiko ”world foodia” edes valmistaa kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti? Vastaus on ehdoton kyllä. Kyse on pitkälti raaka-aineiden valinnasta.

 

Raaka-aineita sesongin mukaan

Ehkä kaikkein tehokkain valmistaa ruokaa kestävästi ammattikeittiössä on valita raaka-aineet satokauden mukaan. Hyödyt ovat lukuisat:

  • Ympäristö – kauden raaka-aineet, erityisesti ulkona viljeltävät ja kasvavat kasvit, vaativat vähemmän energiaa ja torjunta-aineita.
  • Maku – kun kasvikset ja vihannekset saavat kypsyä luonnollisessa auringonvalossa, niiden maku ja ravintosisältö paranevat.
  • Hinta – sato- ja metsästyskaudella raaka-aineiden saatavuus on hyvä, joten ne ovat edullisia. 

Ilmastoreiluja reseptejä

Monissa teeman resepteissä on CO2-laskelma ja monet niistä ovat kasvisreseptejä. Kasvisruokien hiilidioksidipäästöt ovat yleensä luonnostaan pienempiä kuin paljon eläinperäistä proteiinia sisältävien ruokien. Ilmastoreilulla ruoalla on kaksi merkittävää etua. Ensinnäkin se pohjautuu resepteihin, joissa ilmastoa kuormittavat ainekset on korvattu ilmastoreiluilla vaihtoehdoilla, mikä vähentää kasvihuonekaasupäästöjä. Toisekseen ilmastoreilu kasvattaa jatkuvasti suosiotaan. CO2-laskurillamme voit helposti sovittaa omia lempireseptejäsi ilmastoreilummiksi.

Olemme tehneet päätöksen

Olemme päättäneet olla eturintamassa viemässä ruoanlaittoa kestävämpään suuntaan. Ja todellisessa kestävyydessä on kyse paljon muustakin kuin ympäristön huomioimisesta. Kestävän kehityksen sivuiltamme voit lukea lisää kestävyyshankkeistamme ja saada neuvoja siitä, miten voit olla mukana luomassa kestävämpää yhteiskuntaa.

Haluatko tietää lisää työstämme kestävän kehityksen puolesta? Lue lisää.

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu