Menu

Jättimäisellä Etelä-Amerikan mantereella on tarjottavanaan runsaasti reseptiaarteita, jotka vain odottavat löytäjäänsä. Eteläamerikkalainen ruoka on edullista ja helppoa valmistaa ja se sisältää tulisia ja runsaita makuja. Keittiössä käytetään usein raaka-aineita, jotka ovat meille tuttuja täällä pohjoisessakin.

 

Perulainen keittiö on tällä hetkellä ruokamaailman heikoimmin varjeltu salaisuus. Se on päässyt Guinnessin ennätystenkirjaan keittiönä, jossa on eniten vaihtelua perinneruoissa koko maailmassa. Muiden Etelä-Amerikan maiden ruokakulttuuri ei ole vielä yhtä tunnettua maanosan rajojen ulkopuolella, mihin tuomme mielellämme muutoksen. Etelä-Amerikassa espanjalaiset, portugalilaiset ja afrikkalaiset vaikutteet sekoittuvat kotoperäisiin intiaaniperinteisiin lähes loputtomassa määrässä ruokalajeja, jotka ovat sekä edullisia että helppoja valmistaa. Ja jotka maistuvat tulisen herkullisilta.

 

Ota talteen kaikki Makumatkan reseptit

Ota talteen kaikki Makumatkan reseptit

Makumatka maailman ympäri reseptiesite

Lataa reseptit tästä

 

 

Vanha maailma kohtaa uuden

Paikallisväestöt olivat viljelleet lukuisia eri viljelykasveja jo pitkään, ennen kuin eurooppalaiset saapuivat Etelä-Amerikkaan. Monet nykyään tavallisista raaka-aineista ovat peräisin Etelä-Amerikasta, kuten peruna, maissi, tomaatti, chili, kaakao, avokado ja maapähkinä. Kun eurooppalaiset saapuivat Etelä-Amerikkaan kullan ja valloitusten toivossa, he toivat mukanaan muun muassa kanoja, sikoja, lehmiä, sitrushedelmiä ja vehnää. Vähitellen kahden maanosan keittiöt sulautuivat yhteen eurooppalaisen ja intiaanien ruoan sekoitukseksi, joka nykyään muodostaa tyypillisen eteläamerikkalaisen ruokavalion..

Kaipuu juurille

Osaa perinteisistä ja alkuperäisistä ruokalajeista ei koskaan otettu osaksi uutta keittiötä, mutta ne olivat voimissaan alkuperäisväestöjen keskuudessa syrjäseuduilla. Nämä ruoat ovat viime vuosina kokeneet renessanssin ja vähitellen valloittaneet trendikkäät ravintolat. Niissä on tarjolla hienostuneita versioita resepteistä, jotka pohjautuvat vanhoihin raaka-aineisiin, kuten alpakanlihaan, kvinoan ja kiwichan kaltaisiin ruokakasveihin tai juureksiin, kuten maniokkiin ja macaan. Jos et ole vielä tutustunut svengaavaan eteläamerikkalaiseen keittiöön, luvassa on herkullisia yllätyksiä.

Makumatka Etelä-Amerikkaan

1:03

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu