Haaste

Ilmastokysymys on tällä hetkellä ajankohtaisempi kuin koskaan. Moni kuluttaja haluaisi tehdä ilmaston ja ympäristön kannalta vastuullisia ruokavalintoja myös ravintolassa tai henkilöstöravintolassa syödessään. Haasteena kuitenkin on, ettei keskivertokansalaisella ole vielä riittävästi tietoa siitä, miten eri elintarvikkeiden tuotanto, hankinta, säilytys sekä ruuanvalmistus ja ruokahävikki ilmastoamme kuormittavat.

Jokainen annos merkitsee

Ruoan osuus hiilijalanjäljestämme on  merkittävä. Ravintolasi ruoan hiilijalanjälkeä vähennät helposti pienillä teoilla. Kasvisten osuutta lisäämällä, eläinperäisiä tuotteita vähentämällä ja ruokahävikkiä pienentämällä vaikutat merkittävästi joka päivä. Ilmastoreilua on myös hyödyntää elintarvikkeiden luontaisia sesonkeja sekä suosia lähellä tuotettua ruokaa.

Ilmastoreilua ruokaa –teema pyrkii antamaan niin kuluttajille kuin ruokapalvelualan ammattilaisille konkreettisia keinoja ilmaston kannalta fiksujen valintojen tekemiseen. Loppujen lopuksi kyse ei ole mutkikkaista asioista, vaan jo pienillä jokapäiväisillä valinnoilla voi vaikuttaa.