Menu

Miellätkö kasvipainotteisen ruoan uhrauksena, jolla harvoin, jos koskaan, voi saavuttaa samantasoisen nautinnon kuin lihalla? Siinä tapauksessa on korkea aika tarkastella asiaa uudesta näkökulmasta ja keskittyä oikeanlaisiin ruokaresepteihin. Vihanneksissa on yhtä paljon junk food -potentiaalia kuin lihassa, ainakin jos kysyt kokeiltamme. Alle olemme koonneet pohjoismaisen kokkitiimimme parhaat vegemättövinkit.

1. Tukeudu oikeanlaiseen reseptiin

Sinun ei todellakaan tarvitse keksiä kaikkea itse. Kokeile reseptivihkomme reseptejä ja katso, miten asiakkaasi nauttivat kasvipohjaisesta roskaruoasta aivan uudella tavalla. Resepteistämme löytyy kaikkea aina innovatiivisesta Amazeballs Sub Sandwichistä aina seitsemään eri makumajoneesidippiin, jotka nostavat The Vegetarian Butcher NoChicken Nuggetsin uusiin ulottuvuuksiin. Mainitsimmeko muuten kardemumma- ja mantelivispidonitsit?

Dirty Veggie

Dirty Veggie

Lataa reseptivihko

2. Älä lokeroi vegeä

Vaikka koko artikkeli kuulostaa ehkä vegaaniselta, pointtimme on siinä, että on aika lopettaa kasvipohjaisten ruokien erottaminen muusta ruokalistasta. Heitä ne rohkeasti muiden ruokien joukkoon ja anna asiakkaiden valita se, mikä heidän mielestä kuulostaa parhaimmalta. Tietenkin pitäisi olla helppoa nähdä, onko ruokalaji kasvipohjainen vai ei, mutta voit aina laittaa tiedon ruokalajin kuvaukseen. Mielikuvituksellinen nimi houkuttelee paljon enemmän ihmisiä kuin pelkkä "vegaaninen x" tai "vegetaarinen y". Etenkin, jos kyseessä on roskaruoka, koska silloin jopa nimen pitäisi olla herkullisen ronski.

"Olen ollut viime vuosina mukana kouluprojektissa, jonka tavoitteena oli tehdä kasvisruoasta kiinnostavaa. Nimesimme ruokalajit sellaisten asioiden mukaan, joiden nimessä ei ollut ”vegetaristinen" tai "vegaani", ja saimme positiivista palautetta. Nämä kaksi pientä sanaa voivat jopa ällöttää joitakin ihmisiä, ja se on tarpeetonta."

/Sami, keittiömestari, Unilever Food Solutions, Suomi

3. Muista suolaisuus, happoisuus, umami ja rasva

Kunhan lisäät kasvisruokiin umamia, happoisuutta, suolaisuutta ja rasvaa, pääset jo pitkälle. Jos haluat lisää ja yksityiskohtaisempia vinkkejä ruokiesi maun kohottamiseen, klikkaa tästä!

4. Hyödynnä kaikki raaka-aineet mahdollisimman hyvin ja parhaalla mahdollisella tavalla

Lihan rakenne on kypsennettynä lähes aina samanlaista. Kasvimaailma tarjoaa sen sijaan paljon enemmän mahdollisuuksia, kun haluat luoda täydellisen aterian. Alla on listattu muutamia kokkiemme vihreitä suosikkeja eri ruoanlaittomenetelmiä käyttäen:

Tämä artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran tammikuussa 2023.

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu