Menu

Tarjoile tämän vuoden jouluruoka kauniilta tarjoiluvadilta suoraan pöytään, jossa keskustelut ja yhteisöllisyys ovat keskiössä.

 

Tämän erikoisen vuoden jälkeen ovat sosiaalinen etäisyys ja uudet säännökset synnyttäneet ravintola-alalle uudenlaisia toimintatapoja ja -malleja sekä liiketoiminnan että asiakkaiden osalta. Kun aiemmin oli itsestäänselvää lähteä ravintolaan, viettää juhlapyhiä yhdessä, mennä täyteen baariin tai käydä buffetissa, ravintolatottumukset ovat nyt muuttuneet hieman intiimimmiksi kokemuksiksi. Minkälainen tämän vuoden joulukokemus tulee olemaan ravintolassa?

 

Keskity yhteisöllisyyteen

Sen jälkeen, kun olemme tottuneet pienempään määrään istuvia asiakkaita, luoneet enemmän take away -mahdollisuuksia sekä selkeämpiä ja läpinäkyvämpiä sääntöjä, me uskomme, että intiimiys tulee jatkamaan tämän vuoden ruokakulttuurin linjaa. Tämän vuoden joulupöytä tarjoillaan suoraan pöytiin panostaen kauniisiin tarjoiluvateihin. Liha ja kala yhdistetään vihreän ja makean kanssa. Kaikki maut käyvät – sekä pohjoismaiset että maailman maut. Uskomme, että pienemmät seurueet, sydämellinen tunnelma ja ihastuttavat take away -jouluruokakassit tulevat olemaan keskeinen osa joulupöytää 2020.

 

Yhtä paljon lihaa, kalaa ja kasviksia

Fleksitaarinen ruokakulttuuri kasvattaa suosiotaan samalla, kun haemme yhä enemmän inspiraatiota kasviskunnasta. Tämä on nähtävissä tulkinnastamme tämän vuoden joulumenusta, jossa kala ja kasvikset ottavat yhtä suuren tilan kuin lihakin. Resepteistä löydät kaikkea aina sillistä kananmunan puolikkaisiin hummerin kera, pastramilohesta kinkkuliemeen kastettavaan leipään (dopp i grytan) ja grillikylkiin sekä kasvis”sillistä” aina grillattuun punajuureen ja kasvislihapulliin. Klassisia pohjoismaisia makuja tasapainottavat Aasiasta ja Euroopasta inspiraationsa saaneet maut. Ruoan tarjoaminen suoraan pöytään buffetin sijaan vähentää ruokajätettä, ja suurempi kasvisten määrä menussa mahdollistaa selvästi kestävämmän kehityksen mukaisen joulutarjoilun.

Taloudellisesti järkevää

Tanskassa on ollut tapana tarjoilla jouluruoka- ja brunssilautasia jo kauan ennen perinteeksi muodostunutta yhteisbuffetia, ja vaikka ne saattavat viedä enemmän aikaresursseja keittiössä, niihin liittyy muita merkittäviä hyötyjä. Erityisesti taloudellisessa mielessä on järkevää tarjota valmiita annoksia lautasilta, koska näin voidaan hallita annoskokoja sekä pienentää hävikin määrää. Pienten suupalojen tarjoaminen vadilta tai maistelumenun esillepano tuo mukanaan myös sen hyödyn, että asiakas kokee itsensä tärkeäksi vaivannäön johdosta. Jokaisella ravintolalla on lisäksi omat perinteiset annoksensa menussa, omat makunsa, omat alueelliset erityispiirteensä ja muut omat erikoisuutensa. Anna näiden siis toimia jouluruoan pohjana, keskityitpä sitten kotiruokaan, kasvisruokaan tai vaikka aasialaiseen fuusioruokaan. Toinen hyöty jouluruoan tarjoilun modernisoinnissa on se, että sen avulla asiakkaiden on edelleen helppo tehdä haluamiaan valintoja. Jos suunnittelet jouluruoan kolmen tai viiden ruokalajin ateriaksi, voit tarjota esimerkiksi yhden täysin kasvispohjaisen joululautasmenun, toisen, jossa on hieman enemmän kalaa ja kolmannen, jossa on enemmän lihaa. Tai voit antaa vieraiden valita vapaasti ja jakaa ruokansa keskenään pöydässä, pohjoismaisen juhlapöytätapaksen tapaan!

Paikallisesti tuotettua menussa

Johtuen tämän vuoden haastavista olosuhteista yhä useammat ovat aukaisseet silmänsä paikallisesti kasvatetulle ruoalle, ja tämä luo mahdollisuuksia tuoda esiin paikallista ruokaosaamista. Täällä Pohjoismaissa tuotetaan korkealuokkaisesti kaikkea aina juustosta lihaan sekä kalasta kasviksiin. Ja kannattaa huomioida myös juomat – ehkäpä lähistöltäsi löytyy paikallinen pienpanimo tai kotimainen käsityöläisjuoma tai kombucha, joita voisit käyttää menussasi. Pohjoismailla on paljon tarjottavaa ruokien ja juomien saralla, joten juhlistetaan myös niitä jouluna 2020!

 

Vinkit joulupöytään 2020

  • Panosta kauniiseen pöytäkattaukseen ihastuttavilla tarjoiluastioilla ja mielenkiintoisilla posliineilla. Kynttilät, tunnelmavalaistus, eläväiset kukka-asetelmat ja miellyttävä musiikki täydentävät kokemuksen.
  • Yhdistele lihaa, kalaa ja kasviksia menussa.
  • Kehitä kokin roolia, tarjoa vieraillesi mahdollisuus palkata kokki tekemään ruokaa kotiin. Jotkin vaiheet ruoanlaitossa voivat tapahtua myös keittiön ulkopuolella tarjoten näin lisäarvoa vieraillesi. Tee henkilökohtaisesta palvelusta oma välipalansa!
  • Ole ajoissa tarjoamassa mahdollisuutta tehdä pöytävarauksia sekä varata nouto ja toimitus jouluruokakasseille.

  • Viesti näkyvästi sosiaalisessa mediassa ja sähköpostitse aiemmille asiakkaillesi, miten toimit tämän vuoden joulupöydän kanssa.

  • Ota huomioon tämänhetkiset viranomaisten antamat säännöt ja ohjeistukset koskien ruokaa ja tarjoilua ja varaudu siihen, että ne muuttuvat nopeasti. Viesti sitten selkeästi sosiaalisen median tai verkkosivujen kautta vieraillesi tämänhetkisistä tiedoista. Jos olosuhteet muuttuvat, soita jo varauksen tehneille asiakkaillesi. Palvelu ja kommunikointi tarjoavat turvaa muuttuvissa tilanteissa.

    Lataa lehtisemme "Joulu pöydässä - Kala, liha & kasvikset" nähdäksesi kaikki reseptimme ja vietä oikein maukas joulu!
Joulupöydässä 2020

Joulupöydässä 2020

Reseptivihko täynnä ideoita herkullisiin joulun makuihin

Lataa tästä
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu