Menu

Milloin tulisi tehdä omaa majoneesia ja milloin voit luottaa siihen, että HELLMANN’S hoitaa homman puolestasi? Tämä ja vähän muutakin selvitetään tässä ja nyt. Ja avuksemme olemme saaneet pohjoismaisen kokkitiimimme, jolta päätimme kysyä juuri tästä aiheesta.

Mistä tunnistat todella hyvän majoneesin?

Martina: Minusta kyse on kermaisuudesta, siitä että se on kiiltävää ja tasaista (ei liidunvalkoista), siitä että siinä on täyteläinen maku ja hyvä happamuuden tasapaino etikan ja sinapin välillä.

Sami: Minusta hyvä majoneesi on sellainen, jota voi käyttää monessa eri yhteydessä eikä se menetä koostumustaan, jos siihen lisätään hieman sitruunamehua tai muita nesteitä.

Rya: Olen samaa mieltä, mutta lisäisin, että pidän aina kotitekoista majoneesia mittapuuna hyvälle majoneesille. Se ei saa maistua keinotekoiselta.

Milloin te sanoisitte, että kannattaa tehdä omaa majoneesia ja milloin on parempi vain avata purkki HELLMANN'Sia?

Sigurd: Jos sinulla on budjettia siihen, tai jos kokkaat vain muutamalle vieraalle, oman majoneesin valmistus toimii ehdottomasti. Uskon kuitenkin, että taloudellisesti näin on vaikeaa saavuttaa säästöjä. Hyvällä valmismajoneesilla saat saman lopputuloksen joka kerta, kun avaat uuden purkin, samaan hintaan.

Martina: Jos on aikaa ja energiaa, voi totta kai tehdä oman, enkä väitä, etteikö ole ihanaa laittaa itsetehtyä majoneesia katkarapuleivän päälle. Jos kuitenkin aion tehdä majoneesipohjaisen kastikkeen, avaan empimättä purkin HELLMANN'Sin majoneesia.

Sami: Tilanteet, jolloin on välttämätöntä valmistaa omaa majoneesia ovat todella harvinaisia nykyään. Jos joskus valmistan oman majoneesin, se johtuu siitä, että haluan tehdä siitä yrttiöljypohjaisen tai muuten käyttää maustettua öljyä.

Miten HELLMANN’S Professional eroaa mielestäsi HELLMANN’S Realista?

Rya: Minusta HELLMANN’S Professional on maultaan hiukan pyöreämpi ja paksumpi koostumukseltaan. Siinä on hieman vähemmän happamuutta kuin Realissa, joten voit ehdottomasti lisätä happamuutta itse, jos niin haluat. Siitä huomaa kyllä, että se on suunniteltu kokkeja varten.

Martina: HELLMANN’S Professional on kiinteämpi ja vakaampi kuin HELLMANN’S Real. Täydellinen gratiineissa, pizzan päällä ja kalakakuissa sekä tietenkin kylmissä kastikkeissa ja salaateissa, kuten coleslaw'ssa. Kaikki hyvät HELLMANN’Sin ominaisuudet, mutta vähän alhaisempaan hintaan. Realia käyttäisin silti edelleen klassiseen katkarapuleipään, joka on tehty luksuskatkaravuista suolaliemessä, sellaisenaan hampurilaisessa, tai dippinä ranskalaisille kotitekoisen ja täyteläisen makunsa vuoksi.

Reseptivihkot, joiden avulla loistat!

Pikaruoka- ravintoloiden aika loistaa!

Pikaruoka- ravintoloiden aika loistaa!

Lataa tästä
Lounasravintoloiden aika loistaa!

Lounasravintoloiden aika loistaa!

Lataa tästä

Nimi: Martina Danielsen

Mitä teen: Kokki, Unilever Food Solutions Ruotsi

Suhteeni majoneesiin: Minulla on aina majoneesia kotona. Äitini on tanskalainen, ja lapsuuteeni kuuluivat ruisleivät voilla tai majoneesilla.

Nimi: Sami Lamminaho

Mitä teen: Kokki, Unilever Food Solutions Suomi

Suhteeni majoneesiin: Ymmärrämme toisiamme, majoneesi ja minä. Täytetyissä voileivissä majoneesi on ehdoton. Se antaa hyvän maun ja lisäksi pidän sen rasvaisuudesta enemmän kuin esimerkiksi margariinista.

Nimi: Magnus Rydberg

Mitä teen: Kokki, Unilever Food Solutions Ruotsi

Suhteeni majoneesiin: Meillä oli aina majoneesia kotona ja se on aina ollut tärkeä osa ruoanlaittoani. Osittain siksi, että olen aina seuraillut amerikkalaista ruokaa. HELLMANN’S on ollut ”se juttu” minulle siitä lähtien kun olin Yhdysvalloissa ensimmäisen kerran.

Nimi: Tommi Virranta

Mitä teen: Kokki, Unilever Food Solutions Suomi

Suhteeni majoneesiin: Hyvä annos tarvitsee aina hieman täyteläisyyttä. Lisäämällä ruokaan HELLMANN’Sin majoneesia, tuot siihen hyvää suutuntumaa ja kivaa happamuutta.

Nimi: Frank Jakobsen

Mitä teen: Kokki, Unilever Food Solutions Tanska

Suhteeni majoneesiin: Rakastan todella hyvää majoneesia! Se on todennäköisesti monipuolisin klassinen tuote mitä on olemassa – voit lisätä siihen melkein mitä tahansa ja luoda jotain kermaista ja maukasta, joka sopii lähes kaikkeen käyttöön. Ei hyvää keittiötä ilman hyvää majoneesia!

Nimi: Sigurd Kvitberg

Mitä teen: Kokki, Unilever Food Solutions Norja

Suhteeni majoneesiin: Käytän majoneesia lähes päivittäin.

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu