Menu

Esittelemme joka kuukausi muutamalla lauseella raaka-aineita, joita voit hyödyntää juuri nyt. Ne voivat olla raaka-aineita, jotka ovat saatavilla vain hetken aikaa tai jotka viihtyvät viileämmissä säilytyspaikoissa ja ovat siksi saatavilla ympäri vuoden.  

Sesongissa: Syyskuu

 

Punajuuri

Punajuuri on monipuolinen kumppani keittiössä: sitä voi säilöä, suikaloida, paahtaa, savustaa, grillata, soseuttaa, paistaa, käyttää leivonnassa tai siitä voi tehdä raakamehua. Punajuurta käytetään Pohjoismaissa pyttipannuissa ja sillin kanssa, mutta se on erittäin suosittua myös risotossa yhdessä saksanpähkinöiden ja vuohenjuuston kanssa. Heston Blumenthalin risotossa on punajuurta, fenkolia, piparjuurta ja spelttiä riisin sijaan. Hugh Fearnley-Whittingstall River Cottagesta käyttää punajuurta tehdessään näppärän tarte tatinin kevätsipulivinegretten ja tuoreen persiljan kera, joskus viimeisteltynä fetamuruilla. Punajuuri on maultaan sekä makea että maanläheinen, minkä ansiosta se sopii yhteen suolaisten, happamien ja aromaattisesti voimakkaiden makujen, kuten piparjuuren tai tuoreiden yrttien, kanssa. Sopivia makupareja ovat mm. rosmariini, timjami, tilli, öljyinen kala, vuohenjuusto, kapris, maksa, sipuli, naudanliha, piparjuuri, kumina, peruna, kananmuna, omena, saksanpähkinä, kermajuusto, rucola ja sardelli.

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu