Menu
 • Käytä raaka-aineet kokonaan
  Aina juuresta naattiin! Yritä käyttää niin paljon raaka-aineesta kuin mahdollista: perunankuoret voidaan paistaa, yrttivarret voidaan sekoittaa pestoon tai yrittiöljyihin. Kasvisten tähteet voidaan paahtaa ja sekoittaa voimakkaaksi vegaanifondiksi tai kuivattaa maukkaaksi jauheeksi.
 • Käytä papuja, linssejä ja herneitä
  Edullinen ja trendikäs proteiini. Osta kuivatuotteena, liota ja keitä itse. Se on halvempaa ja saat enemmän makua kuin valmiiksi keitetyistä. Käytä keittojen täytteenä tai jauhelihan ja gratiinien kanssa. Gluteeniton bechamel-kastike: sekoita valkoiset pavut yrttikerman, suolan, pippurin ja muskottipähkinän kanssa.
 • Käytä juureksia ja kaalta
  Uskomattoman budjettiystävällisiä raaka-aineita, koska kumpaakin kasvatetaan Pohjoismaismaissa ja niitä on saatavilla ympäri vuoden. Kokonaan paahdetut juurekset ja konfitoitu kaali antavat erinomaisen maun. Perinteisten lihanvalmistustekniikoiden käyttö juureksiin on fantastinen tapa saada juurekset tuntumaan erityislaatuisilta.

”Perinteisten lihanvalmistustekniikoiden käyttäminen juureksiin on fantastinen tapa saada juurekset tuntumaan erityislaatuisilta.”

 • Laajenna mausteiden käyttöä ja grillaa enemmän
  Toimiva keino saada aineksiin, kuten juureksiin ja palkokasveihin enemmän makua, on ripotella sekaan mausteita, yrttejä ja muita maunantajia. Voit käytännössä käyttää juureksia läpi menun, kunhan uskallat olla luova mausteiden, kuten Dijon-sinapin, soijakastikkeen, mison, liemen, fondin, rub- ja demi-glace-kastikkeen jne. kanssa. Muista, että grillausta voi harrastaa ympäri vuoden ja se antaa ruoille maksimaalisesti makua!
 • Ajattele sesonkia
  Perinteinen keino vähentää kuluja ja samalla saada lisää makua on käyttää paikallisia sesongissa olevia tuotteita. Lopputulos on yhtä yksinkertainen kuin hyväkin (ja halpa).
 • Kasvata itse
  Jos mahdollista, kasvata raaka-aineet omassa kasvatusastiassa ravintolan pihalla tai läheisellä viljelypalstalla. Voit myös ripustaa amppeleita chilikasveillesi valoisan ikkunan äärelle. On aina halvempaa ostaa siemeniä kuin valmiita raaka-aineita.
 • Vertaa hintoja ja säilyvyysaikoja
  Seuraa, milloin jälleenmyyjillä on kampanjahintoja peruselintarvikkeista, jotka säilyvät pitkän aikaa. Kasvipohjaisilla maito- ja kermavaihtoehdoilla on usein pidempi säilyvyysaika ja ne ovat kalliimpia kuin perinteiset maitotuotteet.

 

 • Älä heitä pois kuivaa leipää
  Voit käyttää kuivaa leipää kaikkeen aina köyhistä ritareista krutonkeihin ja viipaloidusta leipägratiinista leipävanukkaaseen. Kuiva leipä on täydellinen myös keittojen ja salaattien täytteenä klassikoissa, kuten panzanellassa ja ribollitassa.

 

 

Sprout out loud

00:00

 • Vähennä hävikkiä
  Käytä niin paljon tähteitä kuin pystyt. Pizzat, crepet, uunipaistetut pannukakut, piirakat ja gratiinit ovat erinomaisia annoksia, joita voi täyttää hävikkiruoalla ja ylijäämillä. Käytä vapaasti Wise Up On Waste -sovellustamme tunnistaaksesi ja vähentääksesi hävikkiä.
 • Säilö enemmän!
  Ajaton vinkki siihen, miten pidentää säilyvyysaikaa ja säilyttää sesongissa olevien raaka-aineiden maku. Jos mahdollista, ota tavaksi säilöä osa sesongeittain ostamistasi raaka-aineista.
 • Uudelleenkasvata ruoantähteitä ja yrttejä
  Säästä sellerin, roomansalaatin, purjosipulin ja kevätsipuleiden juurakot, laita ne veteen ikkunan äärelle ja katso, kuinka ne ryhtyvät jälleen kasvamaan. Idätys on näppärä vinkki, joka ei vaadi yhtään maaperää ”viljelemiseen”.
 • Valmista fleksitaarisesti!
  Perinteinen keino vähentää ruokakuluja on tietysti vähentää lihaa ja korvata se linsseillä, pavuilla, juureksilla, kaalilla, sienillä, siemenillä ja kasvipohjaisella proteiinilla. Jos sinulla on aikaa, valmista itse myös kermajuusto ja tempeh.

5 vinkkiä kasvispohjaiseen ruokalistaan

00:00

 

 • Säästä naatti!
  Porkkanoiden naatit ovat hyvä vaihtoehto esimerkiksi persiljanlehdille ja sopivat gremolataan.  Kukkakaalin naatit ja kukkakaalin varret ovat täydellisiä samettiseen keittoon ja retiisin pippuriset naatit ovat hyvä korvike vesikrassille.
 • Kun käytät lihaa
  Käytä lihanpalat luuhun saakka. Olen avoin kokeilemaan lihan eri osia. Esimerkiksi kananmaksa, maha ja sydän ovat ilmastoystävällisempiä kuin sian- ja naudanliha ja toimivat hyvin padoissa ja piirakoissa.
 • Vähennä kuluja työkaluillamme
  Olemme kehittäneet digitaalisia työkaluja ammattilaiskeittiöille, jotta voit tunnistaa ja laskea säästettävissä olevia kuluja juuri sinun liiketoiminnassasi. Liittyen kaikkeen aina ruokahävikistä kermaan ja fondiin. Katso linkit alla.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu