Herkullisia versoja ja virkistäviä ituja! | Unilever Food Solutions

Työskentelen...

Jatka

Olemme päivittäneetsisällön toimialasi perusteella

Kasvatitpa niitä itse tai ostitpa ne valmiina, versot ja idut ovat mahtavia ja terveellisiä aineksia erilaisissa ruoissa. Täältä löydät hyviä ideoita. Maukasta kokkailua!

 

Sieni-kaalisalaattia uppopaistetuilla merilevälastuilla

10 hengelle

  • 2,5 suippokaalta paloiteltuna
  • 50 ml juoksevaa Milda 100% -margariinia
  • 5 dl Cater (nestemäinen kananmuna)
  • 500 g (panko)leivänmuruja
  • 200 g seesaminsiemeniä (musta, valkoinen, kimchi-seesaminsiemenet)
  • 20 lehteä Nori-merilevää
  • 1000 g siitakesieniä
  • 150 g hienoksi paloiteltua salottisipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 100 g voita
  • 100 ml soijaa
  • 50 ml kalakastiketta

Näin valmistat annoksen

Merilevälastut

  1. Liuota merilevää vedessä noin 15 minuuttia ja pyyhi tämän jälkeen ne hyvin liinalla. 
  2. Taittele levälastut useampaan kertaan leikkaa ohuiksi nauhoiksi. 
  3. Uppopaista merilevänauhat 180 asteessa kuumassa öljyssä ja asettele ne paperille, joka imee kosteuden hyvin. 

Sienet

  1. Ruskista sipuli, valkosipuli ja sienet voissa ja Milda 100% -margariinissa
  2. Vie sekaan kalakastike ja soija ja kypsennä läpikotaisin.

Kaali

  1. Ruskista huuhdeltu ja paloiteltu kaali joka puolelta.
  2. Paista kaalta noin 10 minuuttia 160 asteessa ja anna jäähtyä tämän jälkeen kokonaan. 
  3. Sekoista pankoleivänmurut seesaminsiementen kanssa. 
  4. Valele kaali kananmunaseoksessa ja paista se pannulla seesaminsiementen kera. 
  5. Uppopaista kaali, kunnes kullanväristä ja rapsakkaa ja aseta se öljyä hylkivälle paperille.

Tarjoilu

  1. Sekoita rapsakka kaali sienten kanssa ja ripottele päälle merilevälastuja

 

Grillattua kaalta siemenleipärouheella, vihanneskrassia, omenaa ja hernehummusta

  • 2 isoa suippokaalta pestynä ja leikattuna pituussuunnassa 8 isoon palaan. 
  • 3 isoa punaista omenaa paloina (noin 1x1 cm)
  • 500 g ruisleipää
  • 50 g pellavansiemeniä
  • 2 dl Milda 100% -margariinia
  • 200 g tattarinjyviä yön yli liuotettuna
  • 20 g knorr organic vegetable broth granules
  • 300 g Rasp-leivänmurusia
  • 50 g kimchi-seesaminsiemeniä
  • 4 isoa munaa
  • 30 g knorr intense flavor miso umami
  • 1 dl Hellmann's sherry vinaigrette
  • Suolaa, pippuria ja vihanneskrassia koristeluun.

 

  1. Murustele ruisleipä ja sekoita se pellavansiementen kanssa. Lisää 1 dl Milda 100%-margariinia ja hiukan suolaa. Paista sekoitus rapeaksi ja kullanväriseksi uunissa. Anna jäähtyä ja sekoita ruissekoitus omenanpalasten kanssa.
  2. Vatkaa munat miso umami-maunantajan kanssa.
  3. Sekoita pestyt ja kuivatut tattarinjyvät monitoimikoneessa yhdessä Rasp-leivänmurusten kanssa. Lisää kasvisliemi ja kimchi-seesaminsiemenet, kunnes seos on selkeää ja murusta. 
  4. Sekoita kaali misomuniin ja yhdistä siemensekoitukseen. Paista pannussa Milda 100%-margariinissa kullanväriseksi. 
  5. Kääntele omena- ja ruislepäsiemensekoitusta Helmann's sherry-vinegretissä ja tarjoile yhdessä paistetun kaalin kanssa – viimeistele yrteillä ja hernehummuksella, jonka voit kaataa viiruiksi annoksen päälle. 

Hernehummus:

  • 300g kuivattuja herneitä 
  • 200g keitettyjä kikherneitä
  • 30g knorr intense flavor roast umami-maunantajaa
  • 10g knorr umami-maunantajaa
  • 2 dl laadukasta oliiviöljyä
  • ½ dl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2g kuivattua kurkumaa
  • Suolaa ja pippuria ja hieman kuivattua chiliä

 

  1. Keitä herneet vedessä ja lisää kunnolla suolaa – anna herneiden jäähtyä ja kuivaa läpikotaisin – (säästä keitinvesi!)  
  2. Lisää kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja anna sekoittua niin kauan, kunnes pehmeää ja kermaista – muokkaa koostumusta mielesi mukaan herneillä, jos massa on liian paksua. Mausta suolalla ja pippurilla – muokkaa tarvittaessa. Lisää hieman happokkuutta sitruunalla sekä terävyyttä chilillä.

 

Turskaa liemessä, parmesaanikermaa ja uppopaistettuja kikherneitä:

  • 800 g tuoretta turskaa ohuina viipaleina
  • ½ dl omenaviinietikkaa
  • 1 dl tuoretta sitruunamehua
  • 15g knorr intense flavor citrus
  • 3 dl. Hellmann's extra thick mayo
  • 50 g höylättyä parmesaania
  • 5 g knorr intense flavor roast umami
  • 200 g kikherneitä, jotka on liuotettu vedessä 
  • 50 g vesikrassia
  • 50g tuoretta pinaattia
  • 1 dl vettä
  • 15g knorr intense flavor miso umami
  • 1 kurkku
  • Suola, pippuri, sitruunamehua ja hiukan oliiviöljyä.

 

  1. Sekoita etikka, sitruunamehu ja intense flavor of citrus-maunantaja.
  2. Mausta turskafileet pienellä määrällä suolaa ja marinoi etikka/sitruuna-sekoituksella – laita jääkaappiin n. 3 tunniksi. 
  3. Sekoita Hellmann's extra thick-majoneesi parmesaanin ja roast umami-maunantajan kanssa sileän kermaiseksi. 
  4. Paloittele liuotetut kikherneet ja paista ne rapeaksi öljyssä. 
  5. Leikkaa kurkku pitkiksi ohuiksi viipaleiksi. 
  6. Sekoita pinaatti, vesi, miso umami-maunantaja ja pieni määrä suolaa ja pippuria hyvin (lisää hieman sitruunamehua ja oliiviöljyä sekaan) 
  7. Viimeistele turska parmesaanikermalla ja rapeilla kikherneillä – ja tarjoile sitten kurkkusuikaleiden ja vihreän yrttimehun kanssa.

 

Seitä bataatin ja porkkanasoseen kanssa 

Upean aromikas kala-annos pienellä kirpeydellä ja kaikilla muilla herkuilla. 

Kala

  • 1.3 kg seitifilettä

Sose:

  • 1 kg bataatti, viipaloituna
  • 2 kg porkkana, viipaloituna
  • 40 g Knorr Kasvisliemi, jauhe
  • vettä niin, että ainekset peittyvät
  • 500 ml Rama Professional Kuohu 31% 
  • 30 g Knorr Umami
  • 30 g maidoton Milda Professional -ruokarasva
  • 200 g purjo, viipaloituna
  • 150 g selleri, viipaloituna
  • 20 g valkosipuli, juuri puristettuna
  • 200 g pinaatti

Kastike:

  • 40 g Knorr Kasvisliemi, jauhe
  • 500 ml Rama Professional Ruoka 15% 
  • 500 ml vettä
  • 15 g Knorr Kylmäliukoinen tärkkelys/suuruste
  • 10 g Knorr Professional Savuchili -pyree
  1. Valmistele kala.
  2. Laita kattilaan bataatit, porkkanat ja kasvisliemi. Keitä kasvikset pehmeiksi. 
  3. Kaada vesi pois ja muussaa kasvikset vispilällä. Laita sivuun ja anna jäähtyä hiukan. 
  4. Kuumenna rasva ja ruskista purjo, valkosipuli ja selleri, kunnes ne pehmenevät. 
  5. Lisää pinaatti pellille ja aseta sipulisekoitus pinaatin päälle. 
  6. Laita kala pellille ja levittele bataatti- ja porkkanasose päällimmäiseksi. 
  7. Anna olla uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia.

 

Savuinen kermajuusto retiisin & itujen kanssa

Mausteinen ja pippurinen punaretiisi yhdessä Alfalfa-itujen kanssa sopii kaikentyyppisten kermajuustojen kanssa nautittavaksi. Tässä reseptissä yhdistyvät kesäinen tunnelma ja tanskalainen ”savujuusto”.

10 henkilölle

Kermajuustoon:

  • 300g Cream Bonjour Natural, laktoositon
  • 20g Knorr Professional Intense Flavors, Deep Smoke

Siemennäkkileipään:

  • 40g pellavansiemen
  • 65g seesaminsiemen
  • 65g auringonkukansiemen
  • 60g kurpitsansiemen
  • 120g MAIZENA-maissitärkkelys
  • 50 ml rapsiöljy
  • 250 ml vesi
  • 5g suola

Tarjoiluun:

  • Punaretiisi
  • Kumina

Siemennäkkileivän leivonta:

  1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa lukuunottamatta vettä ja öljyä  
  2. Kiehuta vesi ja öljy ja kaada neste kuivien aineiden sekaan.
  3. Jaa taikina kahdelle leivinpaperille ja painele siemenet ohueksi kahden leivinpaperin välissä.
  4.  Paista uunissa 150 asteessa 50-60 minuuttia.

Savuinen kermajuusto:

  1. Sekoita Creme Bonjour Naturel -juusto a Knorr Professional Liquid Flavorer Deep Smoke.
  2. Levitä kermajuusto siemennäkkärin päälle ja asettele päälle kuminaa, punaretiisiä ja alfalfa-ituja.