Menu

Kasvipohjainen jauheliha on kulkenut pitkän matkan ajoista, jolloin sinun tuli liottaa punaisia linssejä ja kuivattua soijaproteiinia pehmeäksi ennen kypsentämistä: nyt voit löytää kokonaan uuden jauhelihamaailman sienistä juureksiin ja siemenistä pähkinöihin.

 

Kun yhä useammat vieraat syövät vihreästi päivittäin, on tärkeää tehdä menusta kattavampi kaikille. Tämä ei tarkoita, että sinun tulisi keksiä pyörää uudelleen tai pitäisi luoda täysin uusia reseptejä: voit helposti muunnella jo olemassa olevia reseptejä niin, että niistä tulee hiukan vihreämpiä. Selkeä suosikki sekä vanhojen että nuorten keskuudessa on klassinen jauheliha. Tässä kokkimme Sami ja Tommi antavat parhaimmat vinkkinsä siihen, miten voit tehdä annoksistasi vihreämpiä.

- Näkemyksemme siitä, että vegetaarinen jauheliha ja kasvipohjainen liha kuuluisivat vain vegaaneille, on muuttunut niin, että tarjoamme niitä nyt kaikille vieraillemme. Koemme, että kasvipohjainen proteiini on tarkoitettu kaikille aina lihanrakastajista vegaaneihin.

 

Miten saatte kasvipohjaisen jauhelihan maistumaan fantastiselta?
- Älä pihtaile mausteissa tai muissa mauissa! Käytä samoja mausteita ja tekniikoita kasvipohjaiseen ruoanlaittoon kuin käytät lihaankin.

Mikä on helpoin tapa lisätä kasviksia perinteisiin liharuokiin?

- Valitse sesongin kasviksia ja mieluiten eri väreissä tehdäksesi annoksesta ruokahalua herättävämmän. Voit hienontaa kasvikset ja juurekset, jotta ne pehmenevät muhennokseen tai gratiiniin. Tämä on helppo temppu saada kasviksia vähemmän rakastavat taaperot ja aikuiset syömään enemmän kasviksia. Paahda tai grillaa kasvikset, jotta saat niiden luontaisen makeuden esiin. Joitakin klassisia jauheliharuokia, joita voidaan varioida linsseillä tai The Vegetarian Butchers NoMince -kasvipohjaisella proteiinilla, ovat bolognese, shepherd's pie ja chili con carne.

 

Vinkki: Löydä umami-maku

Koska lihassa on luontaisesti rikas umamin maku, myös vihreämmät versiot maistuvat enemmän alkuperäisversioilta, kun niistä löytyy umamin makua. Tämä onnistuu lisäämällä umamirikasta kastiketta, kuten Knorr Umami tai Knorr Aromat, soijakastiketta, aurinkokuivattuja tomaatteja, kuivattuja mustia oliiveja, sieniä, misoa ja ravinteikkaita hiivahiutaleita. Maista oikean tasapainon aikaansaamiseksi.

 

Vinkkejä siihen, mitä voit käyttää kasvipohjaisena jauhelihana:

 • Valmista kasvipohjaista jauhelihaa, kuten The Vegetarian Butcher NoMince -kasvipohjaista proteiinia
 • Pilkottuja (esim. savustettuja) sieniä
 • Siemeniä
 • Pilkottuja pähkinöitä
 • Beluga-linssejä
 • Puy-linssejä
 • Vihreitä linssejä
 • Papuja
 • Kokonaan paahdettua tattaria
 • Turvotettua hirssiä, spelttiä tai kvinoaa
 • Pienempiä krutonkeja
 • Villiriisiä
 • Hienonnettuja, paahdettuja tai paistettuja juureksia

 

Tee oma muunneltava kasvisjauheliha

Tämä viraali kasvisjauhelihan perusresepti on kestänyt hyvin aikaa. Kokeile sitä itse ja lisää kastiketta maun mukaan. Bao-hampurilaisia tai ramen-lihapullia tehdessä on hyvä lisätä murekkeeseen hieman hoisin-kastiketta tai fermentoituja mustapapuja – tai miksi et täyttäisi jauhelihapullia sienillä, pyöräyttäisi panko-jauheessa ja lopulta paistaisi (inspiraationa arancini).

Kasvisjauheliha: Sekoita al dentena keitetyt vihreät linssit sienien, sipuleiden ja kevyesti paistettujen punajuurien kanssa. Mausta suolalla, pippurilla, savustetulla paprikalla ja ravintohiivahiutaleilla vahvistaaksesi umamin makua sekä B12-vitamiinia. Sekoittele karkeasti “jauhelihaksi”. Koska kosteuden määrä kasviksissa vaihtelee, lisää MAIZENA-maissitärkkelystä, kunnes muhennos on kosteaa mutta ei märkää ja pysyy kasassa, kun käsittelet sitä. Sekoitus muistuttaa perinteistä jauhelihaa johtuen punajuurien punaisesta väristä. Jauhelihan voi paistaa sellaisenaan tai muotoilla palloiksi, pihveiksi tai murekkeeksi. Maizena tekee niistä gluteenittomia ja mahdollistaa hyvän rapean paistamispinnan.

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu