Menu

Oman yrttitarhan rakentaminen on yllättävän helppoa: tarvitset vain sopivasti intoa, tilaa, tietoa sekä viljelysmaata ja pääset nopeasti alkuun. 

Omien kasvien viljely voi olla juuri niin pieni tai suuri projekti kuin itse haluat. Suosittelemme kuitenkin aloittamaan kevyesti, jotta pääset helposti alkuun ja näet, miten asiat sujuvat. Taloudellinen hyöty ei alussa ole suuri, mutta mielihyvä ja ylpeys ravinteikkaiden ja kauniiden kasvien kasvattamisesta kantaa pitkälle. Miksi siis et rakentaisi hurmaavaa ja tuoksuvaa maustemaata käyttöösi? Tässä muutamia vinkkejä, joilla pääset vaivattomasti alkuun. 

Mausta elämääsi!

1. Seuraa ohjeita
Varmistat onnistumisesi viljelijänä parhaiten, kun seuraat siemenpussien ohjeita ja mukautat viljelykasvisi vuodenaikaan ja ilmastoon.

2. Anna auringon paistaa
Maustekasvit tarvitsevat aurinkoa, muuten ne heittäytyvät hankaliksi. Valitse siis aurinkoinen paikka kasvimaallesi riippumatta siitä, viljeletkö yrttejäsi ruukussa tai avomaalla.

3. Seuraa kasvejasi
Yrttejä ei mielellään saisi päästää kukkimaan, jos haluat taata niiden selviytymisen seuraavaan kauteen. Siksi yrttejä kannattaa leikata ja latvoa koko kasvukauden ajan.

4. Hyödynnä koko sato
Tuottaako maustemaasi enemmän yrttejä kuin ehdit itse käyttää? Kuivata, pakasta ja tarjoa niitä muille tai tee niistä maukkaita öljyjä, pestoja ja muita hyvin säilyviä herkkuja.

5. Kerro onnistumisestasi
Anna muiden tietää vaivannäöstäsi ja kerro ylpeästi, että mausteet ovat sinun kasvatuksesi tulosta. Itse kasvattamiesi yrttien kehuminen kannattaa aina!

 

”Itse kasvattamiesi yrttien kehuminen kannattaa aina.”

Lähde:
Rätt ur jorden: handbok i självhushållning (Bella Linde & Lena Granefelt)

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu