Menu

Pidä lista avoimena

Ruokalista on tietenkin suunniteltava etukäteen, mutta muista jättää aina tilaa muutoksille. Tämä auttaa vähentämään ruokahävikkiä: Jos esimerkiksi ratatouillea on jäänyt paljon yli yhtenä päivänä, blendaa se tasaiseksi ja tarjoa seuraavana päivänä kasviskeittoa. Tarjoile ainesosat erillisinä buffetissa – näin voit käyttää ne erikseen seuraavana päivänä uusia ruokalajeja varten.

Tarjoile kauden tuotteita

Ainesosat ovat aina halvempia sesonkiaikana, joten muista käyttää satokaudet hyväksi ja säästä rahaa. Vaihtoehtona on ostaa kauden aineksia ja suolata/fermentoida ne, jotta makua riittää varsinaisen sesongin ulkopuolelle.

Hyödynnä hävikki

Toinen tapa minimoida ruokahävikki on käyttää hyödyksi osat, joita ei voi tarjoilla sellaisinaan. Yrttien varret voi käyttää herkulliseen yrttiöljyyn tai pestoon, tai lehdet voi kuivata ja käyttää mausteseoksiin, jos ne alkavat kuihtua. Samoin puhtaat kuoret sopivat täydellisesti erilaisiin liemiin ja lisäävät makua ruoanlaittoon!

Kyse on siitä, että voit hyödyntää kaiken, mitä sinulla jo on keittiössäsi. Hyvällä suunnittelulla ja pienellä organisoinnilla säästät paljon rahaa joka päivä!

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu