Työskentelen...

Jatka

Olemme päivittäneetsisällön toimialasi perusteella

Pyysimme kokkiamme Frank Jakobsenia luomaan muutamia ruokia, jotka tuovat valoa talven pimeyteen ja saavat meidät nauttimaan kaikesta siitä hyvästä, mitä joulu meille tarjoaa. Lopputuloksena syntyi kuusi ilmastoystävällistä ja maukasta ruokalajia, jotka flirttailevat häpeilemättä jouluisilla mauilla. Löydät reseptit täältä:

 

Sienitorttuja savuisen majoneesin ja sellerin kera

Tarjoillaan suupalana joululounaalla tai alkupalana joulun aikaan 

Tee näin:

  1. Kuori juuriselleri ja leikkaa 1 cm kokoisiksi viipaleiksi. Tee niistä pieniä pyörylöitä käyttäen pyöreää leikkuria (noin 4 cm halkaisijaltaan). Paista selleripyörylät hellästi paistinpannulla juoksevassa Milda-margariinissa, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta vielä suutuntumalla purtavissa. Mausta pienellä määrällä suolaa. 
  2. Hienonna sienet ja lisää sekaan hieman Knorr Professional Intense Flavors Wild Mushroom Earth -maunantajaa.
  3. Sekoita mukaan HELLMANN'S-majoneesia yhdessä Knorr Professional Intense Flavor Deep Smoke -maunantajan kanssa.
  4. Asettele annos niin, että selleri on alla, savuinen majoneesi seuraavana ja sienet päällimmäisenä. Viimeistele tuoreella niittysuolaheinällä.

 

 

Kevytjäädytetty kirsikkakerma yhdessä vanilja- ja kardemummakerman kera

Maailman yksinkertaisin jälkiruoka kasviskermalla ja klassisella joulumaulla 

Tee näin:

  1. Vispaa Rama Professional Kuohu Laktoositon 30 % -kasvisrasvasekoite tomusokerin kera ja sekoita yhdessä säilöttyjen Amarena-kirsikoiden kanssa. Aseta muotteihin ja laita pakastimeen. 
  2. Vispaa lisää Rama Professional Kuiohu Laktoositon 30% -kasvirasvasekoitetta yhdessä vaniljan kanssa ja ripauta mukaan kardemummaa.
  3. Kun kirsikkakerma on hieman jo jäätynyt, on aika tarjoilla se yhdessä vanilja- ja kardemummakerman kanssa. Lisää päälle kirsikoita ja kirsikkasiirappia.

 

 

Makeaa ja suolaista lehtikaalta

Vaihtoehtoinen tapa tarjoilla lehtikaalta, joka on täydellinen muna-, sianliha- tai kasvisannosten kanssa. 

Tee näin:

  1. Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi ja marinoi ne pienessä määrässä omenasiiderietikkaa ja hunajaa. Anna seistä yhden tunnin.
  2. Ryöppää tuore lehtikaali suuressa määrässä suolattua vettä. Anna jäähtyä ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. 
  3. Sulata hieman ruskeaa sokeria kuumassa pannussa ja lisää pieni määrä juoksevaa Flora kasviöljyvalmistetta. Anna seoksen karamellisoitua. Lisää lehtikaali karamelliseokseen ja anna sen jähmettyä.
  4. Lisää sipuli sekä hieman glaseerattua lehtikaalta ja karkeaa sinappia. Tarjoile makkaroiden ja suolakurkkujen kera.

 

Kermainen sienipaahtoleipä ja paahdettuja salottisipuleita vadelmaglaseerauksella

Annos, jota voidaan tarjoilla läpi joulukuun ja joka toimii yhtä hyvin alkupalana kuin pääruokanakin. Helposti toteutettavissa edellisen päivän ruoantähteistä.

Tee näin: 

  1. Paista iso määrä tuoreita sieniä (esim. kanttarelleja, herkkutatteja, osterivinokkaita, putkivinokkaita, orakkaita, siitakesieniä tai herkkusieniä) juoksevassa Floran kasviöljyvalmisteessa paistinpannulla.
  2. Lisää Rama Professional Kuohu Laktoositon 30 % -kasvirasvasekoitetta ja hieman Knorr Professional Intense Flavours Wild Mushroom Earth -maunantajaa. Keitä kastike kermaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. 
  3. Paista herkullista leipää hieman voissa, kunnes se on rapsakkaa. Asettele sienikerma leivän päälle ja koristele paistetulla rosmariinilla. 
  4. Keitä kuorittuja kokonaisia salottisipuleja, kunnes ne ovat pehmeitä. Erottele ne ja ”polta” paistinpannulla leikkauspinta alaspäin. Kuorruta ne Hellmann's Raspberry Vinaigrette-kastikkeella ja tarjoile paahtoleivän kanssa.

 

 

X-Mash – jouluinen annos juureksista

Tämä muussi sopii kaikenlaisten rasvaisten kala- ja liha-annosten kylkeen. Tarjoa kylmänä tai kuumana.

Tee näin:

  1. Valitse 3-4 erilaista juuresta (esim.  palsternakka, juuripersilja, selleri, porkkana, bataatti). Kuori ne ja leikkele pienempiin palasiin, pyöräytä Flora Professional Kasvirasvalevite 75 % -rasvassa ja paista hetken aikaa uunissa. 
  2. Muussaa juurekset karkeasti ja lisää hieman punaisia kuutioituja paloja omenasta ja paljon tuoretta tilliä. Mausta sitruunalla sekä suolalla ja tuoreella mustapippurilla. Jos tarjoilet annoksen lämpimänä, lisää sekaan hieman kylmää voita.
  3. Tarjoile paistetun silakan kanssa ja lisää oheen paljon tuoretta vesikrassia.

 

 

Pikasäilötyt punajuuret tähtianiksen ja vadelmien kera

Maailman nopein punajuurten ”säilöntä” – jouluisella vivahteella totta kai! Toimii sekä lämpimänä että kylmänä tarjoiltuna.

Tee näin:

  1. Kuori ja keitä punajuuret (punajuuri, keltajuuri tai polka-punajuuri), kunnes ne ovat pehmeitä. 
  2. Leikkaa isohkoiksi paloiksi ja glaseeraa paistinpannulla suurehkolla määrällä HELLMANN'S Raspberry Vinaigrette -kastiketta. Lisää hieman hunajaa ja Knorr Professional Intense Flavors Roast Umami -maunantajaa.
  3. Lisää sekaan kanelitanko ja hieman tähtianista.
  4. Koristele tuoreella timjamilla ja tarjoile kuumana tai kylmänä yhdessä minkä tahansa ruokalajin ohessa, joka sopii yhteen jouluisesti maustettujen punajuurten kanssa.