Menu

Mitkä raaka-aineet sopivat parhaiten joulupöytään? Onko sopivaa pitäytyä perinteisissä jouluruoissa, vaikka olet kokeilunhaluinen kokki muuten? Tätä kaikkea ja hieman muutakin käymme läpi haastattelussamme Frank Jakobsenin kanssa.

Mitä syömme jouluna 2019? 

– Jos kysyt minulta, perinteiset jouluruoat soveltuvat hyvin ainakin varsinaiseen joulun aikaan. Minulle tanskalaisena se tarkoittaa erityisesti paljon kalaa ja sianlihaa.

Mutta valitsemasi reseptit eivät ole suoraan klassisia jouluruokia? 

- Ei, olen laatinut kuusi uutta reseptiä, joihin kaikkiin on lisätty jouluista vivahdetta, mutta niitä ei ole tehty korvaamaan mitään perinteisiä ruokia joulupöydässä. Sen sijaan olen halunnut rohkaista käyttämään kauden raaka-aineita hieman erilaisella ja ilmastoystävällisellä tavalla ja luoda joulumaisia ruokia koko joulukuun ajalle.

Mikä ruoka on kuuminta joulupöydässä tänä vuonna?

– Pitää muistaa, että joulu on pyhäaika, josta monet ihmiset pitävät erityisen paljon. Sen sijaan, että muuttaisimme koko tarjoilun, uskon meidän käyttävän harkitumpia raaka-aineita valmistaessamme tämän vuoden jouluaterioita. Lisäksi voimme rohkaista vieraitamme kokeilemaan uutta tarjoamalla houkuttelevia ja ilmastoystävällisiä vaihtoehtoja joulupöydässä siten, että vieraat eivät voi sivuuttaa niitä.

Mikä yksittäinen raaka-aine kasvikunnasta on hyödyllisin joulupöydässä?

– Kaali, ilman muuta! Se on monikäyttöinen, sitä on tarjolla useata eri sorttia ja väriä. Se on yhtä hyvää niin raakana kuin kypsennettynä ja se sopii käytännössä kaikkeen. Lisäksi se on parhaimmillaan talvella. Kyllä, kaali on kultaa!

Pitäisikö kasvisruokien olla erillään vai tulisiko ne sekoittaa osaksi perinteisiä ruokia? 

– Niiden ei ehdottomasti tulisi olla erillään. Tietoisuus lisääntyy nopeasti ja yhä useammat ihmiset ymmärtävät, että kasvisten tulisi olla iso osa ateriaa. Nyt vain kaikkien meidän, jotka työskentelemme ruoan parissa, tulisi kehittää vihreää gastronomiaa, jotta siitä tulisi kiinnostavampaa yksittäisille ihmisille. Meillä on vastuu välittää tätä tärkeää sanomaa joka päivä eteenpäin.

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu