Menu

Oletko kyllästynyt lehtisalaattiin ja vuonankaaliin? Älä huoli, salaattimaa tarjoaa paljon muitakin vaihtoehtoja, jotka vain odottavat löytävänsä tien lautasellesi. Esittelemme niistä tässä eksoottisen mizunan ja tatsoin samoin kuin jo unohdetun portulakan ja mollan eli tarhamaltsan. Hankalaa löytää näitä? Niiden kasvattaminen on onneksi todella helppoa itse. Onnea kokeiluun!

Mizuna 

Mizuna on mieto, runsas ja ohut kaalikasvi, jota käytetään laajasti Japanissa. Käytä välittömästi sellaisenaan tai lisää lämpimiin ruokiin, kuten keittoihin ja gratiineihin. Mizunaa ei aina ole jälleenmyyjillä saatavilla, mutta sitä voi kasvattaa sisätiloissa ruukussa.

Tatsoi

Tatsoilla on luonnollinen paikkansa niin salaateissa kuin lämpimissäkin ruoissa sen kauniiden ja syvänvihreiden terävien lehtien sekä pehmeänpyöreän makunsa ansiosta. Tatsoi liittyy pak choihin eli pinaattikiinankaaliin ja moniin muihin kaalilajikkeisiin. Kuten nämä sukulaisensakin, se sopii yhteen samojen ihanien ainesosien, kuten soijan, inkiväärin ja chilin kanssa.

Portulakka

Vaikka se on raikasta, hapanta, mehukasta ja yleisesti miellyttävän makuista, portulakka on monissa keittiöissä valitettavasti jo vaipunut unholaan. Sen lehdet ovat pieniä ja paksuhkoja ja niitä voidaan käyttää koristeena monissa salaateissa.

Molla eli tarhamaltsa

Jotkut näkevät mollan lähinnä ei-toivottuna rikkaruohona, mutta me näemme sen monikäyttöisenä herkkuna. Sillä on paikkansa niin salaateissa kuin keitoissakin sekä pata- ja laatikkoruoissa.

Lähteet: 

runabergsfroer.se 
svegro.se 
spisa.se

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu